Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Crno-bijelim slikama iz prošlosti bojom daje potpuno novi život

Crno-bijelim slikama iz prošlosti bojom daje potpuno novi život

Sebastian je počeo bojati prije pet godina, a inspiriraju ga stare fotografije u boji, kino slike iz prošlosti i slično. Njegov stil je pun živih boja, a svojim radom već je oduševio mnoge

VIDEO

Francuski umjetnik Sébastien de Oliveira koji živi u Parizu koristi Photoshop kako bi obojio stare fotografije i udahnuo im novi život.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:25

Nakon što obradi fotografije, ljudi na njima izgledaju mnogo realnije, a slike dobivaju notu suvremenosti.

Sebastian je oženjen i ima dvije kćerkice, a studirao je u Orleansu školu likovnih umjetnosti te je specijalizirao ilustracije i fotografiju. Nakon toga preselio se u Milano gdje je živio sedam godina i radio kao ilustrator za arhitekte i kao pomoćnik modnog ilustratora.

- Prije 17 godina preselio sam se u Pariz kako bih postao retušer za modnu industriju. Prije pet godina počeo sam bojati neke slike i to je postalo nezaustavljivo. Moje tri strasti su slikanje, fotografija i povijest. Provodim puno vremena pronalazeći slike koje pričaju neku priču. Dugo sam tražio slike iz rata, a sada me više zanimaju jednostavni pogledi na ulice ili snimci svakodnevnog života ili kolorizirani portreti glumaca iz zlatnog doba Hollywooda. Skupljam stare fotografije u boji kao reference koje me inspiriraju. Nedavno sam radio za knjigu Vuitton Extraordinary Voyages, gdje je objavljeno 20 kolorizacija. Izložio sam izložbu u Dunkirku s 40 koloracija fotografija jedne žene tijekom njemačke okupacije u Drugom svjetskom ratu. Svoj sam rad počeo dijeliti prije samo 3 mjeseca na Instagramu i već sam naišao na zaista dobre povratne informacije - ispričao je Sebastian.

U početku mu je to bio hobi, ali sada se jednostavno pronašao u tome. Kako kaže, najteže mu je odabrati boju za odjeću zbog ogromnog izbora.  

- Volim ulice iz 40-ih i 50-ih godina. Moje omiljeno razdoblje su američke 40-te i ne znam zašto, ali sviđa mi se to doba zbog nedostatka plastike, ljepote automobila i odjeće. Počeo sam s ovim bojanjem prije pet godina i ne želim uskoro prestati. Inspiriram se starim fotografijama u boji, kino slikama iz prošlosti, tako da je moj stil prilično zasićen, živih boja - tvrdi.

- Moj savjet bio bi promatrati stvarnost, svjetlo, refleksije, učinke i interakciju boja u stvarnom životu, kao i stare fotografije u boji iz prošlosti i koristiti ih kao reference - savjetuje Sebastian svima koji se žele baviti tom profesijom, piše Bored Panda. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku