Obavijesti

Lifestyle

Komentari 14

Crveno na bijelom, crno-bijeli svijet i cvijeće kao ukras za bor

Crveno na bijelom, crno-bijeli svijet i cvijeće kao ukras za bor
13

Redoslijed ukrašavanja božićnog drvca: Prvo idu lampice, potom kuglice pa cvijeće, češeri i štapići cimeta, savjetuje cvjećar i aranžer Marko Pollak

VIDEO

Najprije stavite lampice, ako ih želite. Stavljate li ih kasnije, porušit će vam sve ukrase, upozorava cvjećar i aranžer Marko Pollak. Potom bor ukrašavajte kuglicama i ostalim ukrasima. Želite li ove godine domu podariti drukčiji bor nego inače, to ne mora biti skupa investicija. Kako biste dobili snježni bor, potrebno vam je svega malo vate koja će stvoriti dojam snijega, koji češer te pokoja bijela kuglica ili pahulja. Ukrasite bor sušenim cvijećem - kad je sezona hortenzija, nabavite ih, sasušite te poprskajte bijelim sprejom - imat ćete originalan, a istodobno jednostavan ukras. 

- Kako biste još više dočarali zimski ugođaj, bor možete mjestimice ukrasiti i štapićima cimeta. Tako ćete dom ispuniti ugodnim mirisom zime - savjetuje Pollak. Za zimski ugođaj ne morate biti “zakinuti” ni ako imate umjetni bor. 

- Umjetni bor možete ukrasiti s nekoliko grana bora silver. Tako ćete mu dati miris, a osim toga silver se ne trusi pa nećete imati problema s iglicama - objašnjava Pollak. Osim silverom zimsku atmosferu možete stvoriti i poprskate li bor sprejom za umjetni snijeg. Kako bi dom bio usklađen, pokušajte uskladiti boje na boru s bojama na adventskom vijencu te vjenčiću na vratima. S bojama u osnovi nema pravila - odlučite se za one koje volite, ali pazite da pristaju u ambijent. 

No bez obzira na to za koji se dekor odlučite, vodite računa o sigurnosti. Svjećice ne ostavljajte upaljene cijelu noć i birajte kvalitetne varijante. 

Tradicija i modernizam 

Bor koji pristaje tradicionalnom uređenju unosi dašak zime u dnevnu sobu, a minimalistički uređen dom podići će bijeli bor ukrašen crvenim kuglicama, kaže aranžer. 

Crveno na bijelom 

Tradicionalnu crvenu možete kombinirati s netradicionalnim bijelim borom, ali pazite - takav bor “vrišti” i nije za svaki prostor. 

Crno-bijeli svijet 

Bijeli bor s crnim i bijelim ukrasima odgovara modernim prostorima. No crne kuglice ne stavljajte na zeleni bor jer će konačan dojam biti previše mračan.

Cvijeće kao ukras 

Osim kuglicama i lampicama borove možete ukrasiti i pokojim cvijetom. Idealan su izbor za to orhideje vanda jer su dugotrajne i bez problema će izdržati razdoblje od dva do tri tjedna uljepšavajući vaš bor, savjetuje Marko Pollak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja: Vagu čekaju povjerljivi razgovori, a Lava trzavice u vezi
KAKAV VAS DAN OČEKUJE?

Dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja: Vagu čekaju povjerljivi razgovori, a Lava trzavice u vezi

Pročitajte dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje