Lifestyle

Komentari 0

Čuvar zoološkog otkrio kako je raditi taj posao: 'Osjećam se blagoslovljeno što radim ovo'

Čuvar zoološkog otkrio kako je raditi taj posao: 'Osjećam se blagoslovljeno što radim ovo'

Glavna stvar koju vas životinje mogu naučiti je 'istinska empatija'. Chad Staples koji brine o cijelom parku divljih životinja u Sydneyu to savršeno dokazuje

Svakog dana se budi okružen stotinama prekrasnih životinja koje s njim dijele svoju ljubav i dobrotu. Ovo nije život iz snova, već stvarnost za Chada.

Chad je rekao kako se osjeća istinski sretno provodeći život okružen životinjama. Najveće blago njegovog života je zoološki vrt u kojem je počeo raditi prije više od 20 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Zgrabim kavu i odem u šetnju po zoološkom da vidim je li sve u redu - kaže Chad dok opisuje svoj uobičajeni dan.

Životinje u zoološkom vrtu vrlo dobro poznaje i samo mu jedan pogled može pomoći da shvati ako nešto nije u redu.

- Svaka životinja ima svoju osobnost. Ovdje imamo više od 2000 životinja i svaka od tih životinja ima individualne zahtjeve - rekao je Chad i dodao da je životinje teško razumjeti i da je to nešto što dolazi s vremenom.

- Osjećam se tako blagoslovljeno što svaki dan mogu provesti s njima - dodao je Chad.

Ali, ističe da nije uvijek lako raditi kao čuvar zoološkog. Imao je jako puno izazovnih vremena, a neki od njih su se dogodili prije gotovo godinu dana kada su bili požari u Australiji. Požar se toliko brzo širio da nije bilo vremena za evakuaciju svih životinja.

Unatoč činjenici da Chadovo srce ima dovoljno prostora za svaku životinju, on i dalje ima svoje favorite. Odgaja Archera, koalu, koji je imao teških trenutaka nakon što ga je majka nažalost napustila.

Chad mu je bio poput pravog roditelja i prvih nekoliko tjedana ustajao je po tri puta noću kako bi ga hranio na bočicu, piše Bright Side.

 

Najčitaniji članci