Lifestyle

Komentari 35

Da ti se želudac 'okrene': Mama 16-ero djece oprala sve plahte

Da ti se želudac 'okrene': Mama 16-ero djece oprala sve plahte

Plahte treba redovito mijenjati i prati - one upijaju sav znoj i prljavštinu te mogu biti pravo leglo prljavštine. To je dokazala i australska mama, koja je sakupila plahte cijele obitelji i oprala ih u kadi. Prizor je nevjerojatan

Jeni Bonell, koja ima jednu od najvećih australskih obitelji sa suprugom Rayom, napravila je YouTube video o procesu 'obiteljskog pranja plahti'.  Kako bi osigurala da budu 'dubinski čiste', ova ih majka povremeno pere na ruke tako da ih prije dugo namače u deterdžentu.

POGLEDAJTE VIDEO: Savjeti za dezinfekciju

Objasnila je kako je htjela dubinski očistiti zimske plahte prije nego što ih je složila i odložila u ormar do sljedeće sezone, prenosi The Sun.

Govoreći u videu, Jeni je rekla: 'Današnji posao je skidanje! Skidanje kreveta, skidanje plahte. Ljetno je vrijeme, ovdje u Australiji je vruće. Vrijeme je da se ljetne plahte stave na krevet, a zimske plahte spreme.

Jeni i Ray roditelji su Jesseu, Brooke, Claire, Natalie, Karlu, Samuelu, Cameron, Sabrini, Timu, Brandonu, Eve, Nateu, Rachel, Ericu, Damianu i Katelyn.

Ona je vidjela postupak dubinskog pranja plahti u nekim videozapisima na YouTubeu pod nazivom skidanje rublja i odlučila je sama ga isprobati. 

Jeni je podijelila kako je presvukla obiteljske krevete kako bi ih duboko očistila. Nakon što su se plahte natapale nekoliko sati, Jeni je ostala šokirana kad je vidjela koliko je voda mutna i prljava - doslovno smeđa.

Ona je sve obiteljske plahte stavila u kadu napunjenu vrućom vodom. Ubacila je prašak za rublje, sodu i Borax i čekala da vidi što će se dogoditi.

Nakon što je plahte dodala u kadu, voda je odmah počela mijenjati boju.

Rekla je: 'Tek sam stavila ove plahte ovdje i već voda mijenja boju. To je brutalno. Pogledajte kako prljavština već izlazi'.

Tada je ostavila plahte tamo četiri sata, povremeno miješajući.

Kad je došlo vrijeme da ispere plahte i stavite ih na sušenje, mama 16-ero djece užasnula se prljavštinom. 

Rekla je: 'Bože moj, što je upravo izašlo iz ovih plahti? Mislim da je ovo definitivno vrijedilo učiniti'.

Ljudi su ostali šokirani njezinim rezultatima i odlučni kako će i sami isprobati postupak takvog pranja.

Jedan je napisao: 'Sad se ozbiljno osjećam kao da trebam oprati plahte'.

 

 

Najčitaniji članci