Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
56 komentara

Danas je nadepresivniji dan u godini: Osjećate li se i vi tako?

Vrijeme je loše, praznici su završili i svi su se uglavnom vratili poslu. Računi su ispražnjeni, a većina je već shvatila i da neće uspjeti ispuniti svoje novogodišnje odluke. Uz to, ljeto se čini jako dalekim...

Foto: Thinkstock
56 komentara

Današnji dan, ponedjeljak 21. siječnja, smatra se najdepresivnijim danom u godini - takozvani "plavi ponedjeljak" (blue monday) svake godine pada na treći ponedjeljak u siječnju.

Ovu je teoriju uspostavio prije 14 godina psiholog Cliff Arnall, koji je argumentira s nekoliko stvari - vremenske prilike su redovito loše iako su dani duži, praznici su završili i svi su se uglavnom vratili poslu, računi su ispražnjeni, a većina je već shvatila i da neće uspjeti ispuniti svoje novogodišnje odluke. Uz to, ljeto se čini jako dalekim.

 

Sve skupa, drže psiholozi, rezultira tugom i niskom razinom motivacije.

No, mnogi "plavi ponedjeljak" smatraju i običnim marketinškim trikom, budući trgovci na današnji dan obično daju i popuste na proizvode koji bi trebali popraviti raspoloženje.

NOVA KARIJERA HANE IZ GOSPODINA SAVRŠENOG: 'Priznat ću vam kad sam se prvi put poljubila, ali ne pitajte me za operacije'

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message