Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Darujte sa srcem: Obiteljske videosnimke trajat će zauvijek

Darujte sa srcem: Obiteljske videosnimke trajat će zauvijek
1

To ne morate skupo platiti: Darivanje usrećuje više nego primanje poklona, a mali znaci pažnje poput vječnih videosnimki puno su vredniji od skupih poklona

VIDEO

Blagdansko darivanje zbližva ljude i jača obiteljske, prijateljske te ljubavne veze, a pritom novac ne mora odigrati važnu ulogu. 

Tako je dar od srca mnogo vredniji od skupoga gadgeta, parfema ili odjevnog predmeta. Primjerice, ovaj Božić voljenome možete darovati zajedničku fotografiju, čestitku u kojoj ćete napisati zašto ga volite ili pripremiti njegov omiljeni desert. No u osobito dragom sjećanju neće im ostati predmeti koje im kupite nego zajednička iskustva, npr., odlazak na koncert, izložbu, u kino, na tečaj plesa ili izlet u prirodu. 

Darivanje oslobađa endorfine, hormone sreće, te usrećuje više više nego primanje poklona, slažu se psiholozi. Osim toga, ako ste velikodušni i nesebični, zračite pozitivnom energijom koja će kad-tad biti nagrađena, a i druge ćete potaknuti da se ponašaju slično vama. A ako dobijete poklon koji vam se ne sviđa, ne smijete to darovatelju pokazati jer on je sigurno imao dobru namjeru, a i to je već dar.

Kroz darivanje djeca se uče velikodušnosti

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Božićni blagdani su idealno doba za kreiranje obiteljskih rituala koja djeci daju osjećaj sigurnosti i zajedništva. Potaknite ih da vam pomognu u pripremi kolača, izradi božićnih ukrasa, kićenju bora, ali i biranju darova za ostale ukućane. Povedite ih na božićne predstave ili koncerte. A da biste ih naučili velikodušnosti, recite im da odaberu igračku koju su spremni darovati siromašnoj djeci. 

Preskupi darovi nisu dobra ideja

Pripazite da pokloni budu u skladu s vašim financijama. Potrošite li previše, osjećat ćete grižnju savjesti, a i mogli biste primatelja dovesti u neugodnu situaciju jer će se osjećati dužnim odvratiti vam jednako skupim darom. Također, pripazite da ne napravite pogrešku koji mnogi rade - kupuju ono što se njima sviđa, a ne primatelju. 

Slušajte i između redaka, čitajte što vaši dragi žele 

Prije nego što kupite dar za drage ljude, pažljivo slušajte kada vam govore o nečemu što im se sviđa. Tako ćete, između redaka pročitati što bi ih obradovalo. Ako niste u tome uspjeli, samo se prisjetite njihovih hobija pa nabavite dar vezan uz njih. Nećete pogriješiti ni s poklon-bonovima ili pretplatama. 

Videosnimke traju vječno 

Ako zbog udaljenosti ne možete provesti Božić s najdražima, obradovat ćete ih snimkom obiteljskog slavlja, kićenja bora, a djeca mogu otpjevati božićnu pjesmu ili ispričati svoje vesele zgode. 

Dar je pristojno odmah otvoriti

Poklone nikad nemojte slati preko posrednika, nego ih uvijek uručite osobno, a i pristojno ih je otvoriti pred darivateljem. Poslovnim suradnicima nemojte kupovati preintimne darove.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara