Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Dermatolozi tvrde: Uvijač za trepavice se ovako ne koristi!

Dermatolozi tvrde: Uvijač za trepavice se ovako ne koristi!

Ciparski YouTube kanal '5-Minute Magic' podijelio je video na kojem muškarac koristi uvijač za trepavice kako bi istisnuo mitesere, a žena ga je koristila kako bi povećala usne

VIDEO

Dermatolozi upozoravaju da trend kopiranja video zapisa u kojem su prikazani 'trikovi' za korištenje uvijača za trepavice može biti jako štetan za kožu. Naime, u spomenutom videu prikazano je da se uvijačem mogu istisnuti prištići. No, dermatolozi se tome iznimno protive jer bi takvo tretiranje kože moglo dovesti do infekcija i stvaranja ožiljaka, piše Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:57

Ciparski YouTube kanal '5-Minute Magic', koji ima gotovo 3 milijuna pretplatnika, podijelio je video na kojem muškarac koristi uvijač za trepavice kako bi istisnuo mitesere, a žena ga je koristila kako bi povećala usne.

Video je pregledan je više od dva milijuna puta, i dok su neki obožavatelji bili impresionirani trikovima i tvrde da stvarno djeluju, stručnjaci su upozorili da korištenje ovih trikova može uzrokovati ozbiljne komplikacije, uključujući i unutarnje krvarenje.

- Nije preporučljivo stiskanje mitesera ili bijelih prištića pomoću uvijača za trepavice, jer sadržaj može ići u pogrešnom smjeru i tako uzrokovati dodatnu upalu kože i pojavu akni od kojih kasnije mogu nastati ožiljci - upozorio je britanski dermatolog Anton Alexandroff.

Naglasio je također da je u slučajevima česte pojave prištića najbolje potražiti savjet liječnika dermatologa koji će vas pravilno savjetovati o tretmanu koji je potreban vašoj koži.

POGLEDAJTE VIDEO:

Stručnjakinja za estetiku kože, Candice Brown, tvrdi da ljudi nisu svjesni posljedica te da su izloženi riziku od oštećenja kože, modrica, pa čak i infekcija. 

- Uvijači za trepavice su za trepavice, ne za mitesere - napominje i objašnjava da se stiskanjem nosa otpuštaju bakterije koje se mogu dalje širiti i dovesti do iritacija i upala.

Ako već imaju problema s kožom, Brown preporučuju primjenu proizvoda koji sadrže salicilnu kiselinu. Ona će pomoći u razgradnji tvari koje začepljuju pore poput viška ulja i mrtvih stanica kože.

Oni koji se pak nadaju da će stiskanjem usana pomoću uvijača trepavica postići izgled punijih usana, varaju se, a isto tako mogu dobiti razna oštećenja kože, modrice, pa čak i unutarnja krvarenje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45

Plastični kirurg Greg Bran upozorava da bi na ovaj način 'pumpanja' usana mogao uzrokovati pojavu hematoma. Usne će biti punije samo na nekoliko sekundi, dovoljno za jedan selfie, ali ništa više.

Komentari ispod videa se podijeljeni, no većina ih je protiv ovakvog tretmana, a jedna žena je napisala da bi radije kupila sjajilo za usne nego stiskala usne pomoću uvijača za trepavice.

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi ne idu zajedno i ne podnose se

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

'Moja žena odbijala je seks 2 godine, sada se ljuti jer varam'
BURNA RASPRAVA

'Moja žena odbijala je seks 2 godine, sada se ljuti jer varam'

Muškarac je izazvao burnu raspravu nakon što je priznao da je radi nedostatka intimnosti sa suprugom odlučio potražiti nešto 'sa strane'. Kaže da mu je brak 'neodrživ', ali ne želi razvod
Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA

Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 4. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje