Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Desert za samo devet minuta: Napravite slani čoko puding

Desert za samo devet minuta: Napravite  slani čoko puding

Iako slastičari u New Yorku ovaj puding koriste kao nadjev za čokoladnu tortu, može poslužiti kao odličan samostalni desert koji će očarati svako nepce

VIDEO

Posebna čar ovog ukusnog deserta, osim čokolade, skriva se u činjenici da za njegovu izradu trebate odvojiti samo devet minuta. I naravno, suzdržati se da ga ne pojedete prije nego što se ohladi u hladnjaku.

POGLEDAJTE VIDEO: Gastro hit iz Vrbovca - torta od suhomesnatih proizvoda

Pokretanje videa...

Torta od pršuta i slanine, buketi bez cvijeća 01:39

Više sezonski od sladoleda i gušći od čokoladnog moussea, ovaj puding se može pohvaliti baršunastom teksturom što ga čini jednako zadovoljavajućim samostalnim desertom ili u kombinaciji sa drugim desertima, pa čak i kremama u slojevitom desertu u čaši.

Slani puding od tamne čokolade sastavni je dio Ovenlyjeve Brooklyn blackout torte slastičarki Erin Patinkin i Agathe Kulaga, piše Epicoriuous. U tradicionalnim verzijama blackout torte, čokoladni puding se koristi kao nadjev između slojeva biskvita, a zasebna čokoladna krema od maslaca se premazuje izvana. Ali Patinkin i Kulaga učinile su nešto nesvakidašnje: u ovom desertu puding služi kao osnova za glazuru od kreme od maslaca boje drvenog ugljena. Gusti puding stvara stabilnu podlogu, a nakon što je ojačan maslacem, tamnim kakaovim prahom i šećerom u prahu, izdržat će satima bez da se stvrdne ili potone.

Brzi i fini deserti za cijelu obitelj: Napravite ove pudinge
Brzi i fini deserti za cijelu obitelj: Napravite ove pudinge

Puding se zapravo nekako slučajno našao u kolaču i najprije je bio namijenjen za drugu poslasticu. Kulaga kaže da su, kada se Ovenly prvi put otvorio, sklopile partnerstvo s tvrtkom za proizvodnju sladoleda i proizvele velike količine pudinga i čokoladnog kolača za miješanje u jedan od sladoleda.

- Često smo imale višak pudinga koji smo obično jele tijekom dana jer je bilo tako prokleto neodoljiv - kombinacija slanog, slatkog i krajnje čkoladnog. No jednog smo dana eksperimentirale u kuhinji i odlučile umiješati puding u malo kreme od maslaca i staviti ga na čokoladnu tortu. Boja kreme od maslaca crna poput noći savršeno se slagala s bojom čokoladnog kolača i brzo se razvila u našu verziju Brooklyn blackout torte - objasnila je Kulaga.

- Oni koji traže recept za slavljeničku tortu ne bi trebali tražiti dalje, a Ovenlyjev recept za puding je idealan kao brza poslastica. Za njegovu očaravajuću boju zaslužna je supertamna verzija nizozemskog kakaovca, sastojka toliko smeđeg da je zapravo crn. Ovaj kakao ne samo da je savršen za obilje recepata za Noć vještica, nego se može pohvaliti mekšim, zemljastim okusom od svojih lakših, slađih pandana, što u konačnici čini puding složenijeg okusa bez dodatnog truda - nastavila je Kulaga dodajući da će jednako uspješan biti i običan kakao prah, a osnovni recept svatko može nadograditi punomasnim mlijekom, sjeckanom tamnom čokoladom i drugim dodacima.

Banana puding cheesecake: Ukusan desert za poslije ručka
Banana puding cheesecake: Ukusan desert za poslije ručka

Tehnika ne može biti jednostavnija. Mnogi klasični recepti za puding oslanjaju se na jaja za zgušnjavanje deserta, što uključuje više zdjelica za temperiranje. Ovaj puding, s druge strane, koristi kukuruzni škrob kao zgušnjivač. Kada se pomiješaju s mlijekom kako bi se stvorila kaša i zagriju, molekule kukuruznog škroba nabreknu i upijaju tekućinu velikom brzinom.

Puding od slane tamne čokolade možete jesti izravno iz lonca, ali bolji je hladan, kad se malo stegne, a da ne izgubi ništa od one savršeno svilenkaste teksture. Možete ga posuti tostiranim orasima ili granolom, nadjenuti izmrvljenim kolačićima ili jednostavno umočiti kolačiće ravno u njih, kao što Kulaga voli raditi, čak ga i namazati između kriški kupovnih biskvita za torte za slojeviti kolač.

Sastojci:

¼ šalice (57 g) plus 1¾ šalice (398 g) punomasnog mlijeka
2½ žlice kukuruznog škroba
½ šalice (99 g) šećera
⅓ šalice (56 g) nasjeckane tamne čokolade
3 žlice tamnog kakao praha
1 žličica ekstrakta vanilije
¾ žličice morske soli

Egzotični recepti: Od karipskog pudinga do sečuanskih špageta
Egzotični recepti: Od karipskog pudinga do sečuanskih špageta

Priprema:

U maloj zdjeli pomiješajte ¼ šalice punomasnog mlijeka i kukuruzni škrob dok smjesa ne postane glatka. Staviti na stranu. U srednje velikom loncu pomiješajte preostalih 1¾ šalice mlijeka, šećer, tamnu čokoladu, tamni kakao prah, ekstrakt vanilije i morsku sol. Zagrijte na srednje niskoj temperaturi, miješajući, dok se čokolada ne otopi.Umiješajte smjesu kukuruznog škroba u čokoladnu smjesu dok se potpuno ne sjedini.

Smanjite vatru i nastavite žustro miješati drvenom kuhačom ili lopaticom otpornom na toplinu. Smjesa će zakuhati i polako se početi zgušnjavati. Nastavite kuhati do dvije minute ili dok se puding ne zgusne i počne stvarati mjehuriće. Tada uklonite puding s vatre i ulijte u četiri zdjelice te ostavite da se ohladi prije posluživanja.

Puding od riže: Odličan recept koji će oduševiti vaše nepce
Puding od riže: Odličan recept koji će oduševiti vaše nepce
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam