Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Detalji su osnova dekora, a ima ih u vašim omiljenim stvarima

Detalji su osnova dekora, a ima ih u vašim omiljenim stvarima
4

Prilikom aranžiranja ukrasa važno je uskladiti boje, dimenzije i oblike. Tada ćete čak i uz upotrebu jeftinih materijala postići dojam profinjenosti te originalnosti

VIDEO

Umjesto skupim kristalnim pepeljarama, teškim vazama i slikama s potpisom, dom možete jednako efektno ukrasiti fotografijama, školjkama s ljetovanja ili zanimljivim kamenčićima. 

Takvi će detalji u vaš dom unijeti toplinu i harmoniju, a neće vas preskupo stajati. Umjesto slika uzmite nekoliko lijepih razglednica ili izradite nekoliko svojih fotografija u crno-bijelom tonu pa ih uokvirite. Crno-bijele slike izgledat će pomalo artistički i efektno, a najbolje im pristaju jednostavni, bijeli okviri. Seriju od tri do pet fotografija možete objesiti na zid, ali će jednako zanimljivo izgledati i ako ih poredate na prozorskoj dasci. 

U aranžiranju ukrasa važno je uskladiti boje, dimenzije i oblike. Dobar primjer jednostavne kompozicije koju možete lako sami složiti je kombinacija nekoliko svijeća, kamenih oblutaka i školjki koje posložite na ukrasni tanjurić ili poslužavnik. Pazite također da ne pretjerate s prenapadnim predmetima. Čiste linije i nježni, pastelni tonovi uvijek će se lakše utopiti u cjelokupni ambijent. Imate li, primjerice, neku vrijednu, ukrasnu figuru od svijetlozelenog žada, lijepo će izgledati ako je postavite uz bijelu posudu. Možete se poigrati i s različitim dimenzijama istih ili sličnih predmeta koje ćete postaviti jedan do drugog kao što je kolekcija pletenih košarica u tri veličine, mala, srednje i velika. Isti princip možete primijeniti i u aranžiranju vaza, čaša, ukrasnih posuda i uokvirenih slika. 

U postavljanju slika na zid pravila su ipak nešto stroža. Imate li sliku većih dimenzija, za nju će trebati naći prikladno mjesto, najbolje što veći zid uz koji nema puno namještaja. Sliku postavite u sredini i pokraj nje ne dodajte druge slike i ukrase. Kolekciju slika istog umjetnika grupirajte na istom zidu i uokvirite ih jednakim okvirima.

Parni brojevi 

Oni će unijeti u dom smirujuću simetriju i ravnotežu, a neparni brojevi vašim će ukrasnim aranžmanima dodati posebnu draž i zanimljivost.

Spoji nespojivo

Spajanje kontrastnih predmeta kao što su duguljaste i ovalne vaze, ukrasi jakih, tamnih boja sa svijetlim ili prozirnim oblicima stvorit će zanimljivu perspektivu. 

Ukrasne kompozicije

Nemate li neku posebnu ideju za ukrasnu kompoziciju, uzmite vazu s nekoliko svježih cvjetova i postavite ga u kutak u koji želite unijeti malo svježine.

Školjke kao ukras

Posuda sa školjkama podsjećat će na opuštajuće trenutke s ljetovanja. Inspiraciju možete pronaći i u heklanim tabletićima koji su opet “in”. 

Prirodni ukrasi

Orašati plodovi i suhe grančice odličan su materijal za izradu prirodnih ukrasa. Lijepljenjem ih možete spojiti u željene oblike i izložiti u vazi.     

Ove godine uživat ću u domu i u njega unositi samo lijepe stvari

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu
Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'
KONKURENCIJA JE PREVELIKA

Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'

Naime, u blizini Le Kolača je otvoren i Boogie Lab koji ima veliku pekarnicu i jela za brunch, što je i on osmislio u ponudi Le Kolača. Događalo se čak da gosti Boogie Laba s njihovim jelima dođu u Le Kolač