Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Devet jasnih znakova da ste spremni zajedno početi živjeti

Devet jasnih znakova da ste spremni zajedno početi živjeti

Vaši ugovori o najmu su pri kraju, zarađujete manje i trebate cimera ili ste zajedno već nekoliko godina i mislite da je vrijeme da se zajedno uselite? Provjerite ovih devet stvari kako se ne bi zaribali

VIDEO

Postoje bezbrojni razlozi zašto zajedničko stanovanje ima smisla kao sljedeći korak u romantičnoj vezi, ali samo je nekoliko od njih važno. Budući da je zajedničko useljenje veliki korak, ključno je donijeti informiranu odluku, a ne impulzivnu temeljenu na financijama ili prolaznim osjećajima.

POGLEDAJTE VIDEO: Bez ljubljenja do vjenčanja

Pokretanje videa...

Prvi poljubac 01:09

Sve je u pronalaženju ravnoteže između vremena koje provodite zajedno i vašeg doprinosa vezi.

Na ovom popisu su stvari koje trebate uzeti u obzir kako bi mogli donijeti odluku o useljenju koja je temeljena na pravim stvarima koje će imati dugotrajni utjecaj na vašu vezu. Ako se ispostavi da je odluka donesena iz pravih razloga slijedi uzbudljivo vrijeme da doista naučite sve o osobi koju volite i istražite mogućnosti za vašu zajedničku budućnost. 

Evo 9 znakova da ste uistinu spremni živjeti zajedno:

1. Ne smeta vam nedostatak privatnosti

Ako vam je dovoljno ugodno u vezi da ste spremni pokazati se partneru u najranjivijem stanju i već ste prošli onu fazu neugodnosti, možda ste spremni biti jedno s drugim 24 sata dnevno.

Sve što je još uvijek privatno ili tajno kad dijelite prostor će vjerojatno izaći na vidjelo, pa morate biti spremni na to.

Muškarci-djeca su stvarna stvar, evo zašto dobivaju manje seksa
Muškarci-djeca su stvarna stvar, evo zašto dobivaju manje seksa

2. Međusobno se ne umarate

Ako ste se veći dio svoje veze viđali samo jednom ili dvaput tjedno, vjerojatno nije pametno uskočiti u zajednički život.

Mogućnost maksimiziranja vašeg zajedničkog vremena uvijek zvuči primamljivo prezauzetom paru, ali to je veliki rizik za vezu. S druge strane, ako već provodite zajedno šest od sedam noći u tjednu, zapravo ste prošli kroz obuku o suživotu.

3. Imate svoje živote izvan vaše veze

Ovo ne znači da zanemarujete svojeg partnera, već je važno moći provoditi vrijeme razdvojeni, a da ne poludite od tjeskobe. Previše povezanosti jednako je loše za vezu kao i nedostatak povezanosti s partnerom.

Ako se posvađate dok živite zajedno, htjet ćete imati druge ljude na raspolaganju s kojima možete provesti vrijeme i opustiti se. Oni mogu biti prijatelji, članovi obitelji ili čak suradnici s kojima možete popiti piće nakon posla.

Ako nešto pođe po zlu u vezi, pametno je imati nekoga tko će biti uz vas (i dati vam mjesto za boravak ako je potrebno).

4. Osjećate se ugodno s partnerovom obitelji i prijateljima 

Osim ako se jedno od vas nije otuđilo od svoje obitelji, do sada ste već trebali upoznati partnerovu obitelj.

Vjerojatno bi roditeljima smetalo saznanje da njihovo dijete živi s nekim koga nikad nisu upoznali. To bi dovelo do ozbiljno neugodnih razgovora, pa prije toga odradite upoznavanje.

Zašto žene ostaju s toksičnim muškarcima koji ih polako uništavaju mentalno i fizički?
Zašto žene ostaju s toksičnim muškarcima koji ih polako uništavaju mentalno i fizički?

U idealnom slučaju, poznavat ćete i prijatelje svojeg partnera. Ne morate nužno postati sastavni dio njihove ekipe, ali slaganje s ljudima koji će vjerojatno provoditi vrijeme u vašem zajedničkom domu nije loša ideja.

5. Upoznati ste s manama svog partnera

Kad se uselite, neugodna iznenađenja o partneru su zadnje što ćete htjeti. Što više znate, to bolje.

Vaš partner glasno hrče? Žvače li on ili ona s otvorenim ustima? Vole li puno piti i pjevati 'No Scrubs' od TLC-a svake subote u ponoć? Možete li s tim živjeti?

Možda bi bilo dobro da zajedno napravite popis sumnjivih ponašanja i smislite rješenja za ona koja vam stvarno smetaju prije nego što počnete živjeti u istom prostoru.

6. Nosite se sa svađama na zdrav način

Postoji jasna razlika između zdravih i nezdravih metoda rješavanja svađa u vezi.

Ako ste zajedno godinu ili dvije, vjerojatno ste otklonili nedostatke u svojoj taktici svađe. Možda imate poseban postupak za najgore moguće scenarije.

Ako su vaše svađe apokaliptične i ostavljaju vas slomljenima danima kasnije, nije dobra ideja izlagati se riziku uskakanja u zajednički život. Pobrinite se da znate mirno voditi teške rasprave i zajednički rješavati probleme.

7. Imate slične ili zajedničke planove za budućnost

Jeste li već razgovarali o zajedničkoj budućnosti? Ovo je ključni korak u saznanju treba li ili ne napraviti skok u zajednički život.

7 grešaka koje mogu ubiti vezu, nemojte da se i vama dogode
7 grešaka koje mogu ubiti vezu, nemojte da se i vama dogode

Ako vaš partner ima stabilan posao i želi ostati na njemu dok vi čeznete iseliti se iz države, morate to riješiti. Ako ste angažirani sa strukturiranim pogledom na svoju zajedničku budućnost, više ste nego spremni dijeliti prostor.

Ova bi rasprava mogla biti neugodna ako se još nije dogodila, ali osjećat ćete se mnogo ugodnije sa svojom odlukom da se zajedno uselite ili da je nastavite polako, kroz razgovor, donositi.

8. Dijelite mnogo zajedničkih interesa

Ako ćete živjeti zajedno, postoji nekoliko preferencija koje svakako trebate podijeliti.

Dogovorite se oko čišćenja kuće i uređenja iste kako bi vam bilo ugodno u tom prostoru. 

Senior marriage having morning breakfast together

Također biste trebali imati nekoliko aktivnosti u kojima oboje uživate kako biste iskoristili svoje vrijeme. Dogovorite se da provedete vrijeme zajedno gledajući filmove, igrajući video igrice ili društvene igre. To će vam osigurati vrijeme za zbližavanje tijekom prelaska u zajednički život.

Ako jedno od vas uživa provoditi vrijeme na otvorenom, dok se drugo ne može dovoljno naspavati i nagledati filmova i serija, moglo bi biti frustrirajuće pokušati uživati u međusobnom društvu. Samo budite spremni dogovoriti se oko nekih zajedničkih stvari u kući, piše Your Tango.

9. Nadopunjujete jedno drugo

Drugim riječima, nadoknađujete međusobne razlike.

Evo koliko sekundi bi trebao trajati poljubac za sretan brak
Evo koliko sekundi bi trebao trajati poljubac za sretan brak

Ako vaš partner mrzi pranje suđa, dogovorite se da on pere rublje dok vi perete tanjure od večere. Ako ste jutarnji tip, doprinesite životnoj situaciji tako što ćete pripremati doručak. Ako jedno od vas voli vježbati, motivirajte drugo da ide u teretanu.

Iako previše razlika može u konačnici presuditi vezi, postoji jaka privlačnost suprotnosti. Iskoristite međusobne prednosti!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...