Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Dječak bez dijagnoze: Oliver ne govori, teško diše, ima rahitis...

Sedmogodišnji Oliver ima niz zdravstvenih problema kojima liječnici nisu utvrdili uzrok. Iako pije 16 lijekova na dan i često je u bolnicama, njegova mama kaže da ju nadahnjuje to koliko je hrabar

9 komentara

Tina Lowe prestajala je brojati koliko je testiranja njen sedmogodišnji sinčić Oliver prošao te brojati noći koje su provodili na intenzivnoj skrbi, kao i broj liječnika koji su se bavili njime, a pogotovo to koliko je često bio priključen na kisik da bi ga održali na životu. Oliver ne može govoriti i ima kroničnu bolest pluća, povećan jezik, ograničenje dišnih puteva i autizam te se sporije razvija, no liječnici nemaju ideje što bi tome mogao biti uzrok. 

Objavljuje Tina LowePonedjeljak, 24. travnja 2017.

Dječak ne može jesti krutu hranu, mogao bi prestati disati i ugušiti se u bilo kojem trenutku. On je jedno od 6000 djece u Velikoj Britaniji koja su oboljela od nedefiniranog sindroma, koji nema ime ili je toliko rijedak da ne postoje nikakva relevantna istraživanja.

ONE YO HAS RARE CONDITION MOŽDA NIKAD NEĆE GOVORITI Dječaku (1) zbog rijetke bolesti mozak 'ne upravlja' pokretima

- No, Oliver je jedno od najsretnije djece na našoj planeti - kazala je njegova mama u povodu Dana djece bez dijagnoze, koji su u Britaniji obilježili ovih dana. On je toliko hrabar i snažan da me svaki dan iznova nadahne - kaže Tina te dodaje da Oliver i ne zna za drugačiji život i navikao se na svoje probleme.

I za nju je budućnost nepoznanica, odnosno ne zna koliko dugo će on živjeti, jer je i ovaj tjedan jurila u bolnicu usred noći, nakon što se počeo gušiti. 

Objavljuje Tina LoweSrijeda, 20. travnja 2016.

Oliver svaki dan pije 16 različitih lijekova i ima aparate koji provjeravaju njegovo disanje i razinu kisika, a proteklih je godina obišao niz liječnika različitih specijalizacija, ali nisu otkrili što mu je. Prošao je i genetsko testiranje, ali odgovora za njegovo stanje nema. 

Objavljuje Tina LowePonedjeljak, 9. travnja 2018.

- Liječnici nemaju pojma i ne poznajemo nikog tko ima slične probleme. Kada me ljudi pitaju što mu je, pa moram dati čitav popis problema, to zna biti jako bolno - kaže majka kojoj je Oliverovih sedam godina života bilo vrlo teško.

Za nju noću nema sna, jer ga noću hrani i stalno osluškuje kako diše, što je iscrpljujuće i vrlo stresno.Gdje god da s njime ide, stalno ga osluškuje i promatra. 

NIJE MOGLA NORMALNO JESTI Zbog rijetke bolesti djevojčica je dvije godine 'trzala' glavom

Inače, Oliver je rođen u 33. tjednu trudnoće, nakon što su se razvile komplikacije zbog kojih je bio ugrožen Tinin život. Idućih sedam mjeseci proveo je seleći se iz jedne bolnice u drugu, jer bi svako malo poplavio, a da liječnici nisu mogli otkriti zašto. U moru testova i ispitivanja jedan je pokazao da ima četiri slomljena rebra i rahitis. 

Objavljuje Tina LowePonedjeljak, 4. siječnja 2016.

Sada ide u školu za djecu s posebnim potrebama i s učiteljima komunicira koristeći kartice sa slikama. Kod kuće ih ne mogu koristiti, pa su pronašli svoje posebne načine komunikacije.

NEIZVJESNO STANJE Dječak je u komi zbog rijetke bolesti - mozak mu je natekao

Tina je, s druge strane, pronašla motiv da izdrži radeći u Udruzi roditelja djece bez dijagnoze, u okviru koje pomaže drugim roditeljima koji se suočavaju sa sličnim problemima.

Ed Sheeran Radio 1 live session ISPUNIO MU JE ŽELJU Sheeran je razveselio dječaka (6) koji umire od rijetke bolesti

- Tako se ne osjećam usamljeno, odnosno čini mi se da se i Oliver negdje uklapa, jer inače ne spada 'nigdje', zbog njegovih brojnih problema kojima se ne zna uzrok - kaže majka Tina.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message