Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Dječji rođendani u doba korone: Roditelji opisali kako ih slave

Dječji rođendani u doba korone: Roditelji opisali kako ih slave
1

Mnogi roditelji su otkrili kako su djecu utješili obećanjem da će ovako rođendan slaviti dva puta, jednom u karanteni, a drugi put kada sve prođe, zajedno sa prijateljima

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Preporuke iz Dumovca: Sjetite se starijih i prošećite im pse!

Novinari HuffPosta pozvali su roditelje da im opišu kako slave rođendane svoje djece obzirom na preporuke o ostajanju kod kuće i držanje socijalne distanciranosti zbog pandemije.

- Naša je kći jučer proslavila 7. rođendan. Mislili smo da će to biti razočaranje za nju zbog karantene, ali zahvaljujući velikom broju ljudi, ona je ovaj rođendan proglasila najboljim ikad - ispričala je Emilee Mooney.

POGLEDAJTE VIDEO o odgoju djece u Danskoj:

Pokretanje videa...

Odgoj djece u Danskoj 01:29

- Od crtanja kredom po kolnom prilazu, dostave Uskršnjeg zeca, komunikacije s prijateljima preko video poziva do virtualnih zagrljaja, poklona, pjevanja sa kućnog praga, čestitki u poštanskom sandučiću, poruka na Facebooku... Bila je to cjelodnevna proslava - dodala je.

- Zamolila nas je za logorsku vatru u dvorištu pa smo pekli sljezove kolačiće, a imali smo i rođendansku tortu. Ali, naši prijatelji i obitelj zajedno su joj uljepšali dan više nego što je mogla zamisliti! Nakon svakog dirljivog trenutka pomalo su mi se zasuzile oči jer znam koliko je naša djevojčica zapravo voljena i koliko ljudi je stalo do nje, ljubazni su i dragi. Jako smo blagoslovljeni. Naši su se prijatelji zaista iskazali kako bi joj dan bio poseban - prisjetila se ova majka.

Djeca vas mole: Ostanite doma, zbog vas naša srca mogu stati!
Djeca vas mole: Ostanite doma, zbog vas naša srca mogu stati!

Mnogi roditelji su otkrili kako su djecu utješili obećanjem da će ovako rođendan slaviti dva puta, jednom u karanteni, a drugi put kada sve prođe, zajedno sa prijateljima. Bilo je i onih koji naglašavaju to da je ljubav i bliskost najvažnija.

- Djeca su jača i otpornija više nego što mislimo. Samo napravite najbolje što možete. Ljubav i sreća su sve što im doista treba, a slatka torta je samo bonus - mišljenja je Shelby Brown.

Balonska iznenađenja

- Napravili smo vodopad od balona. Zalijepili smo plahtu na okvir vrata njihove sobe dok su spavala i napunili smo je balonima. Ujutro kada su otvorili vrata, svi baloni su popadali po njima - ispričala je Lyanne.

- Svake godine napušem hrpu balona noć prije i budim je sljedećeg jutra tako da joj ih bacam u krevet i pjevam 'Sretan rođendan'. Ona to traži svake godine, jednostavno to voli. Također, imamo poseban tanjur koji se koristi samo u posebnim prilikama, na njemu piše 'Ti si posebna' - napisala je Mehgan Jeffers Boudreau.

- Moj sin sutra slavi 9. rođendan, a prošlog tjedna je otkazana njegova zabava, prijatelji su trebali prespavati kod njega. Pokušat ćemo mu učiniti taj dan posebnim od jutra. Ispunit ćemo njegovu sobu balonima i ukrasima - rekla je Sarah Cothren.

Parada automobila

Neki roditelji dosjetili su se pred kuću staviti znak da im dijete ima rođendan i molbu svim vozačima da zatrube kada prolaze. Neki su u pomoć pozvali i susjede.

- Zamolite prijatelje, susjede i rođake da naprave transparente i u određeno vrijeme prošeću oko vaše kuće ili izađu na dvorišta, prozore... I izvikuju dobre želje - savjetuje Kristen Craig Carle.

- Čelnici jednog lokalnog gradića su rekli da će njihova vatrogasna postrojba doći slavljeniku pred kuću, upaliti sirenu i viknuti djetetu 'Sretan rođendan'. To je tako zabavno i posebno - kaže Cindy E. Kim.

- Imali smo improviziranu paradu - susjedi, školski kolege i prijatelji okupili su se u određeno vrijeme i paradirali kraj naše kuće, otvorili prozore, trubili, držali natpise... Bilo je to nevjerojatno. Nitko nije izašao iz automobila, a moji blizanci su vidjeli sve svoje prijatelje! Rođendan je bio fantastičan, unatoč otkazanoj zabavi i zabrani druženja - ispričala je Sarah Burch Wiseman.

Majka koristi emojije da bi se djeca lakše nosila s emocijama
Majka koristi emojije da bi se djeca lakše nosila s emocijama

Lov na blago

- Moja slatka kći proslavila je 16. rođendan u subotu. Rješavala je zagonetke koje su vodile do njezinih skrivenih poklona - rekla je Tricia Slaton Williams.

- Moja će unuka sutra napuniti 6 godina. Budući da imam četiri poklona za nju, nekoliko puta ću ih zamotati, svaki u sve veću kutiju, a zatim ih sakriti u dvorištu i ostaviti joj kartu s naputcima kako da ih pronađe - isplanirala je brižna baka Monica Donajkowski Urban.

- Rođendan moje kćeri bio je prošlog ponedjeljka, baš u trenutku kada se ovdje u Dallasu sve zatvorilo. Morali smo otkazati njezinu zabavu i ostati kod kuće. Članovi obitelji poslali su joj poklone preko Amazon Prime-a i svidjelo joj se kada je dobila pakete naslovljene baš na nju. Ali, najprije ih je morala pronaći jer smo ih sakrili po cijeloj kući - kaže Amber Griffith Autery.

Video poruke

- Rođendan mog sina je danas i on je veliki obožavatelj 'Ghostbustera'. Puno ostalih zaljubljenika u GB napravilo je i poslalo videozapise u punoj opremi kako bi mu poželjeli sretan rođendan. To je tako sjajna zajednica - kaže Amanda Kirkland.

- Napravila sam internetsku galeriju u koju su prijatelji i obitelj mogli ubacivati fotografije i videozapise rođendanskih želja - prisjetila se Tricia Slaton Williams.

- Postoji lokalna tvrtka s nevjerojatnim glumcima/pjevačima koji se oblače kao princeze i superheroji za zabave. Također, rade personalizirane videozapise i FaceTime pozive, tako da će moja kći imati razgovor s Elsom i Anom za njen rođendan - rekla je Kate Paradise-Taylor.

Pečenje kolača

Djeca obožavaju raditi nešto zajedno s roditeljima, a pečenje kolača je savršena zabava za slavljenika. Na primjer, možete napraviti rođendansko natjecanje - tko će najljepše dekorirati kolače, a jedan član obitelji, možda onaj najstariji, bit će sudac koji će procjenjivati. Naravno, slavljeniku će malo progledati kroz prste.

- Zabavite se zajedno u kuhinji. Snimite videozapis o ukrašavanju torte i pogledajte ga kasnije svi zajedno - savjetuje Shonda Bowser.

- Ovo će biti prva godina u kojoj će moj sin imati rođendansku zabavu. Usvojen je i ima autizam. Veselio se druženju s prijateljima, no napravit ćemo tortu i zabaviti se kod kuće, a onda se nadamo većoj 'zabavi iskupljenja' s prijateljima tijekom ljeta - kazala je Jennifer Moore.

- Moja je kćer proslavila svoj 15. rođendan na Dan svetog Patrika. Škola je zatvorena, a naša obitelj pokušava zaštititi oca od virusa COVID-19, pa sam joj ispekla domaću čokoladnu tortu i tortu s djevojkom odjevenom u fondant. Napravili smo juhu od govedine i krumpira te podijelili sa našim starijim susjedima krišku čokoladnog kolača. Dan smo proveli gledajući njezine stare fotografije kada je bila tako mala. Bilo je zabavno - prisjetila se Bam Korzan.

Happy mother and child in kitchen

Priprema omiljenog jela

- Napravili smo joj omiljeni doručak i naručili dostavu iz njenog omiljenog restorana - napisala je Christy Fitzwater.

- Večerali smo 'Texas Roadhouse' kod kuće. Obukla se poput konobarice i napravila kompletan obrok, peciva i sve ostalo - rekla je Angela Hoffman.

- Ukrasili smo njezina vrata, pa je bila iznenađena kada se probudila. Napravili smo joj i palačinke za rođendan, a ona je poželjela ispeći svoju tortu, što je i učinila - rekla je Cheryl Rastelli.

'Da' dan za slavljenika

- Sladoled za doručak? Naravno! Kokice za ručak? Zašto ne! Također, ako je dopušteno, ili ćemo se voziti oko kuća njezinih prijatelja i pjevati 'Sretan rođendan' s vrlo sigurne udaljenosti ili ćemo njene prijatelje voziti pored naše kuće zbog iste stvari. Ako to ne bude dopušteno, učinit ćemo isto, ali preko ekrana - isplanirala je Andrea Thomas Botham.

- Najveća stvar za djecu je imati 'Da' dan kada mogu raditi što žele. Želite sladoled za doručak? Može! Pogledajte isti film dva puta zaredom? Zvuči sjajno! Također ćemo imati puno videorazgovora s prijateljima tijekom dana - rekla je Molly Harris.

- Moj sin u četvrtak navršava 10 godina. Planiramo dan u kojem će moći odabrati sva jela, naručiti priručnik za ukrašavanje vlastitih kolača, upalit će vatru u dimnjaku i peći sljezove kolačiće. Osim toga, 'isisat će nam mozak' na YouTubeu, Switchu i TV-u - otkrila je svoje planove Denise Eckels Busch.

Primanje hrpe čestitiki

Neki roditelji su svojoj djeci organizirali iznenađenje tako što su zamolili obitelj i prijatelje da svi pošalju rođendanske čestitke poštom. Kada dijete vidi tu gomilu, ne može se ne razveseliti.

- Zamolili smo prijatelje i obitelj da pošalju poštom čestitke. Dobila je gomilu i osjeća se tako voljeno - ispričala je Ashley Noveck Ortiz.

- Zamolila sam sve koje znam da sinu pošalju čestitku za rođendan, e-poštu ili poruku. Isprintat ću sve poruke i staviti ih u staklenku. Sva pisma i čestitke ću spremiti, tako da će ih odjednom sve otvarati. Moj sin je vrlo sentimentalan i nije baš lud za igračkama. Jako sam uzbuđena - kaže Kyley Dehler.

Tematski dan

- Proslavit ćemo rođendan moje kćeri ovog vikenda. Radit ćemo 'dan na plaži u kući'. Uređujemo, a stavit ćemo i bazen na napuhavanje u dnevnu sobu i napuniti ga jastucima, smjestit ćemo se u njega i gledati filmove. Radit ćemo i neke stvari koje se rade na plaži, na primjer, pripremat ćemo ledene sladolede u kornetu - kaže Justine Gibbon.

- Moja kći je za rođendan poželjela princezu, pa smo se svi obukli kao princeze i likovi iz bajke ili nekog filma te smo priredili čajnu zabavu. Jako joj se svidjelo - ispričala je Sarah Christian.

- Moja kći uskoro navršava 13 godina. Stavljamo božićno drvce i ukrašavamo ga kao rođendansko drvce tematike 'Prijatelji', jer je to tema koju je odabrala. Za doručak spremamo sladoled, igrat ćemo igru 'Minute-to-Win-It', gledat ćemo 13. epizodu iz svih 10 sezona serije 'Prijatelji' i iznenadit ćemo je konferencijskim pozivom s obitelji i prijateljima sa Tajlanda koji će joj otpjevati zajedno 'Sretan rođendan'- planira Sonja Brown.

- Ovisno o mjestu u kojem živite i vremenskim prilikama, ako posjedujete šator, mogli biste organizirati obiteljsko kampiranje u dvorištu ili u kući - savjetuje Olivia Hair.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Chef objavljuje recepte za jela koja ne stoje više od 9 kuna

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa Tarikom Filipovićem:

Pokretanje videa...

00:48
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith