Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Do ravnog trbuha uz pravilnu vježbu te manje šećera i soli

Do ravnog trbuha uz pravilnu vježbu te manje šećera i soli
1

Pravilna prehrana vrlo je važna da bi vježbe za trbušnjake imale učinka. Također je bitno smanjiti unos šećera i soli te ručati između 15 i 16 sati za bolji metabolizam

VIDEO

Put do ravnog i čvrstog trbuha ne mora biti bolan i dugotrajan, a najvažnije od svega je da ne morate propustiti niti jedan obrok, tvrde fitnes stručnjaci. Najbolje vrijeme za glavni obrok je između 15 i 16 sati, a to je važno jer ćete potaknuti metabolizam i uravnotežiti razinu šećera u krvi. Obrok svaka tri do četiri sata će održati potrebnu razinu šećera u krvi, a problem je što mnogim ljudima između ručka i večere prođe pet do šest sati. 

Niže razine šećera u krvi smanjuju razinu inzulina, a upravo to sprečava stalnu pojavu gladi. Istovremeno to će povećati razinu glukagona, hormona koji se pokazao kao najbolji prijatelj za ravan trbuh jer putuje oko struka, a za to mu je potrebna energija koju dobije gutanjem masnoće.

Za učinkovitiju dijetu pratite dnevni unos namirnica i vrijeme utrošeno na aktivnost kroz DNEVNIK MRŠAVLJENJA

Lopta za vježbanje

Za ravan trbuh najbolje su vježbe s malom loptom tri puta tjedno. Na početku vježbe ruke trebaju biti ispružene iznad glave s loptom u rukama, a noge ravno položene. Loptu lagano primičite prsima, a noge lagano savijajte prema trbuhu. Vježbu je najbolje ponoviti 10 do 12 puta, a najvažnije je da donji dio leđa cijelo vrijeme bude na podu.

Na portalu zdravakrava.hr pogledaj Pilates vježbe za ravan trbuh

Žvakanje do kraja

Probava počinje u ustima i zato je najvažnije do kraja prožvakati hranu kako bi se spriječilo nadimanje. Hrana u želudac mora doći sažvakana, jer samo tako će do mozga doći informacija da smo siti.

Pravilno vježbanje

Hrana na prvom mjestu, kardio vježbe na drugom, vježbe snage na trećem te razgibavanje na četvrtom najbolji je način da izgubite kilogram do dva tjedno. Provedite 60 minuta na danpripremajući zdravija jela. Kardio vježbe mogu se raditi tri do pet puta na tjedan po 20 minuta dnevno, vježbe snage 15 minuta tri puta na tjedan, dok je za vježbe istezanja dovoljno tek pet minuta na dan. 

Kako pravilno raditi trbušnjake pogledaj na portalu zdravakrava.hr

Sport u kojem će najbolje sagorijeti kalorije, a istovremeno će vam omogućiti ravan trbuh je boks. Visoki intenzitet 30 minuta dnevno četiri do pet puta na tjedan može pomoći da izgubite do pet centimetara u struku u četiri tjedna.

Prirodna sol je najbolja

U prehrani je najbolje koristiti prirodnu morsku sol ili košer sol, jer obična kuhinjska sol djeluje na nakupljanje vode u organizmu, što utječe na povećanje težine. Po potrebi, okus hrani umjesto soli može dati svježi umak od rajčice ili malo crvene paprike, što poboljšava metabolizam.

Maknite pogled s trbuha

Želite li maknuti pogled sa svojeg trbuha, pokušajte odigrati igricu kojom ćete privući pozornost na drugi dio vašeg tijela. Gola ramena ili istaknute noge samo su neke od mogućnosti.

Žitarice su dobrodošle u prehranu

Ljudi koji jedu žitarice gube više abdominalne masnoće, a upravo kontrolirani obroci koji uključuju cijelozrnatu hranu i mononezasićene masti najbolji su način za ravan trbuh.

Smijte se

Najbolja stvar koju možete napraviti za trbušne mišiće je smijeh jer svaki put kada se nasmijete oni jačaju. 

Popis za kupovinu potrebnih namirnica pronađite OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...