Obavijesti

Lifestyle

Komentari 38

Dobro došli u svijet iz mašte: Raskošni karnevalski makeup

Dobro došli u svijet iz mašte: Raskošni karnevalski makeup
16

Karnevalski makeup nikad nije bio raskošniji; kako se možete pretvoriti u sirenu, vješticu ili pak meksičku ‘masku smrti’, otkriva vizažistica Ivana Bilandžija Billy

VIDEO

Veljača je uvijek u znaku maskiranja, a pustite li mašti na volju, neka “poznata lica” možete lako kreirati i sami. Vizažistica Ivana Bilandžija Billy iz Illamasque otkrila nam je kako kod kuće kopirati sirenu, vješticu i meksičku masku kojom se tradicionalno slavi Dan mrtvih. Da dramatičan makeup ne mora nužno biti i zastrašujući, pokazuje njezina vješto naslikana maska sirene koja, iako drastično mijenja izgled, ne skriva ljepotu lica.

- Za sirenu je najvažnije spojiti razne teksture na licu kako bi sedefasti sjaj došao do izražaja. Moj savjet je da upotrebljavate što više sedefastih tekstura sjenila i kombinirate ih s mat šminkom - objašnjava. Također, savjetuje da isprobate sve što se inače ne usudite te kombinirate sve boje koje vas podsjećaju na more - plavu, tirkiznu, srebrnu i zelenu uz pokoji dašak druge nijanse - u ovom slučaju ružičaste. Posegnite za kremastim teksturama sedefastog sjaja kako biste istaknuli dijelove lica koji se najviše ističu, usne, jagodice, ali i sljepoočnice, a ako su sedefasti, detalji poput mjehurića ili ljuski bit će posebno dopadljivi.

- Zapamtite kako ništa ne mora biti savršeno jer savršeno je dosadno - ističe Billy te nastavlja: 

- Sva je sreća da kod šminkanja niti jedna pogreška nije konačna te se sve može brzo i lako popraviti. Osim u fantastičnim pričama, inspiraciju za karnevalski look možete potražiti i na svjetskim modnim pistama.

Konturiranje 

Pripremljeno lice konturirajte ružičastim rumenilom i tirkiznim sjenilom kako biste promijenili njegove crte. Na kapke stavite srebrno sjenilo i povucite liniju crnim tušem koja će oči učiniti mačkastim. Crnim tušem iscrtajte krugove na sljepoočnicama.

Srebro i tirkiz 

Kružiće popunite srebrnim sjenilom. Pazite da nisu svi jednaki, nego da izgledaju kao mjehurići zraka. Na usne najprije nanesite intenzivno sjajilo Illamasqua (160 kn) u boji galactic, a povrh njega tirkizno u nijansi gender kako biste dobili plave usnice.

Završni ‘touch’ 

Istaknite oči velikim umjetnim trepavicama. Najprije stavite trepavice na gornje kapke i pustite da se ljepilo osuši. Skratite drugi par umjetnih trepavica tako da bude 3/4 duljine donjega kapka i zalijepite na donji kapak.

Sve su popularnije i meksičke maske koje slave Dan mrtvih

Vještica je jedan od najpopularnijih kostima već desetljećima, a vole ga žene svih dobi. Ova maska je dramatična i seksi, a ne traži previše šminkerske vještine. Vječna je inspiracija umjetnicima bez obzira na to govorimo li o književnosti, filmu, animiranim filmovima ili slikarstvu. 

- Kod ove maske fokus je na očima i usnama, stoga će vam trebati mnogo tamnih boja kao što su tamnocrvena, tamnosmeđa, crna ili ljubičasta kako bi efekt bio potpun - govori vizažistica Ivana Bilandžija Billy. Odlučila se za kombinaciju tamnosmeđe, crvene i crne, a kao odličan proizvod preporučila je tuš u gelu kojim lako i precizno možete povući linije.

- Kako bi vaša vještica bila potpuna, svakako istaknite obrve. Na čelu, iznad prirodnih, nacrtajte obrve koje podsjećaju na obrve likova iz crtića. Mogu biti zavinute, čupave, potpuno asimetrične... 

Važno je samo da se vide odmah, čim vam netko pogleda lice - objašnjava Billy te dodaje kako je preporučljivo malo stanjiti lice rumenilom kako biste izgledali što zločestije. A odličan detalj su i trepavice koje bi, naravno, trebale biti što veće. 

- Maska koju u Meksiku nose za Dan mrtvih tek je posljednjih nekoliko godina postala popularna i kod nas. Osnova je blijedi ten na kojem se zatim tušem iscrtavaju razni cvjetni motivi te ističu oči, nos i usne tako da lice izgleda poput lubanje. Ova maska podnosi mnogo detalja, ali pazite da ipak izgleda skladno - dodala je Billy. 

Obrve i kapci 

Crnim tušem u gelu ili kremi nacrtajte obrve, a smeđim sjenilom Illamasqua (155 kn) u nijansi tango našminkajte kapak sve do obrva. unutarnji kut oka istaknite svjetlucavim sjenilom.

Dramatično crnilo 

Na pregib kapka stavite crno sjenilo koje će oku dati senzualan oblik. Nanesite ga u vanjski kut oka, prema van i lagano u špic. Šminka ne mora biti uredna, ali mora biti dramatična pa stavite i velike umjetne trepavice.

Crni ruž 

Masku vještice zaokružite crnim ružem Illamasqua u nijansi pristine (160 kn). Ako nemate crni ruž, poslužit će i masna crna olovka za oči kojom možete iscrtati dobar oblik i koju ćete nanijeti preko balzama za usne.

Svijetli puder 

Na lice stavite svijetli puder, a oko očiju nacrtajte dva kruga tirkiznom olovkom za oči. Ispunite krug sjenilom ili nanesite kremastu bazu i preko nje tirkizni pigment (npr. Illamasqua chasm, 155 kn).

Crni tuš 

Njime počnite iscrtavati lice. Na čelu napravite nekoliko zavijutaka ili linija, a zatim oko krugova na očima nacrtajte latice. Sad je trenutak da pokažete umjetničku stranu - što maska ima više detalja, to će završni efekt biti upečatljiviji.

Latice za kraj 

Usnice matirajte puderom pa na njima nacrtajte latice izvlačeći liniju preko obraza. Završite masku crtanjem ljiljana na bradi koji ćete ispuniti kontrastnom crvenom i crtanjem zavijutaka na obrazima. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa
VOLE OSVETU

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa

Znaju djelovati miroljubivo, no kad djeluju ljutito bolje je ne imati posla s njima. Čak im se zna desiti da planiraju neku osvetu, no pritom toliko uživaju da zaborave razlog zašto su se uopće naljutili

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
'Muž me nagovorio da imamo bebu, ali ja sam onda odlučila biti samohrana majka'
ŽIVOTNA PRIČA

'Muž me nagovorio da imamo bebu, ali ja sam onda odlučila biti samohrana majka'

Prvo su se odlučili na brak bez djece, no on je postao depresivan te zaključio da će ga uveseliti samo dijete. Ipak, to na koncu nije ispalo dobro