Lifestyle

Komentari 0

Domaća maska od sjemenki lana - za zategnutiju kožu lica

Domaća maska od sjemenki lana - za zategnutiju kožu lica

Lanene sjemenke sadrže fitoestrogen koji je zaslužan za glatku i elastičnu kožu te obnovu stanica kože, ali i za bolji izgled kose i noktiju. Bogate su i kalijem, magnezijem, vitaminom E...

Sjemenke lana nisu odlične za zdravlje vašeg tijela, već i za ljepotu vašeg lica. Radi se o maski iz kućne radinosti koja zateže kožu i daje mladolik izgled. Vrlo ju je jednostavno napraviti, a prvi rezultati navodno se vide već nakon 12 dana uzastopnog korištenja.

Postupak:

Sjemenke lana sameljite, ne u brašnastu teksturu, već više da su malo razlomljene. Stavite jednu žlicu u trećinu čaše vrele vode kako bi ljekoviti sastojci iz sjemenki izašli u vodu. 

Pričekajte da se ohladi pa blazinicom nanosite tekućinu na područje lica, vrata i dekoltea te pričekajte da se osuši. Potom nanesite novi sloj, i tako ukupno pet puta.

Tijekom ovog postupka pokušajte ne pomicati lice, pričati, raditi grimase ili se smijati. Nakon što ste nanijeli sve slojeve i sve se dobro osušilo, isperite masku vodom, a najidealnije bi bilo da to napravite prokuhanom vodom sobne temperature. Nakon toga lice, vrat i dekolte namažite hranjivom kremom.

Savjet je svaki put pripremiti svježu tekućinu od lanenih sjemenki, a sjemenke lana usitniti za najviše dva do tri dana korištenja kako ne bi izgubile neka ljekovita svojstva.

Inače, lanene sjemenke bogate su kalijem, magnezijem, vitaminom E, esencijalnim aminokiselinama, uključujući i Omega 3 masne kiseline. Također, sadrže fitoestrogen koji je zaslužan za glatku i elastičnu kožu te obnovu stanica kože, ali i za bolji izgled kose i noktiju, prenosi Atma.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci