Obavijesti

Lifestyle

Što trebate pitati svoje dijete da mu pomognete u odluci?

Što trebate pitati svoje dijete da mu pomognete u odluci?
1

Postavljajte pitanja koja će pomoći vašim tinejdžerima da otkriju što vole, što ne vole i što im je važno. Neka ih vaša pitanja potaknu da razmisle o svojim talentima

Postavljajte pitanja koja će pomoći vašim tinejdžerima da otkriju što vole,što ne vole i što im je važno. Neka ih vaša pitanja potaknu da razmisle o svojim sklonostima, talentima i sposobnostima. Tako ćete im omogućiti da lakše shvate što zaista žele. 

Pitajte ih, primjerice: Koji ti je omiljeni predmet? Kako ti se svidjelo raditi _______ ? Je li ti to bio izazov? Što vidiš kad zamisliš svoj život za nekoliko godina? Jesi li kad promatrao nekoga da radi i pomislio: “To je posao mojih snova!”? Ima li nešto što si oduvijek želio, ali si se bojao pokušati?

Obraćajte pozornost

U čemu su dobri vaši tinejdžeri lako je otkriti ako obratite pozornost na to kako provode vrijeme. Je li vaše dijete marljivo? Sportski tip? Predsjednik razreda? Muzikalno? Mnogo čita? Razgovarajte o tome kako se ti interesi mogu uklopiti u njihove planove o karijeri.

Razgovarajte o tome što volite u svom poslu

Pričajte djetetu o tome kako su vaše vrijednosti, interesi, vještine i osobnost povezani s vašim poslom. Razmislite o tome kako ste birali svoj poslovni put i što ste pritom naučili. Podijelite ta iskustva sa svojim tinejdžerom kad za to bude prikladan trenutak.

Uživajte u procesu

Ne gubite živce ako vaš tinejdžer želi karijeru u zanimanju koje se vama čini neprivlačnim i ne pokušavajte mu nametnuti svoj izbor. Tako ćete postići samo to da se pobuni ili potpuno izgubi interes. Umjesto toga, uživajte u tome što ga možete podupirati.

Potegnite "veze"

No učinite to na pravi način. Nemojte nazivati ravnatelje moleći ih da nekako “uguraju” vaše dijete u željenu školu, nego se na vrijeme potrudite upoznati svog tinejdžera s ljudima koji se bave poslovima koji ga najviše zanimaju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Muž uopće nije htio sa mnom provesti prvu bračnu noć, ozbiljno razmišljam o rastavi...'
RAZOČARANA U LJUBAV

'Muž uopće nije htio sa mnom provesti prvu bračnu noć, ozbiljno razmišljam o rastavi...'

Nakon što su gosti otišli, mladenka i mladoženja su se zaputili u hotelsku sobu. No, mladoženja se iznenada sjetio da je zaboravio nešto dolje i zamolio ju da ga pričeka u sobi

Horoskop Baby Lasagne: Čeka ga uspjeh, u finalu će zablistati!
ROĐEN JE U ZNAKU RAKA

Horoskop Baby Lasagne: Čeka ga uspjeh, u finalu će zablistati!

Sposoban je osjetiti izaziva li simpatiju ili antipatiju kod drugih ljudi i to je razlog što se uspijeva prirodno ponašati u svakoj situaciji. Ima urođene diplomatske vještine i u svemu želi pronaći ravnotežu i sklad
Kućni broj ima značenje: Evo koje dobre stvari vam donosi
IZRAČUNAJTE GA

Kućni broj ima značenje: Evo koje dobre stvari vam donosi

Da biste otkrili svoj broj, trebate ga svesti na jednoznamenkasti, pa tako ako živite na broju 63, jednostavno zbrojite znamenke 6 i 3 te ćete dobiti konačan broj 9