Obavijesti

Lifestyle

Komentari 32

Doskočite "ubojicama" libida popisom seksualnih fantazija

Doskočite "ubojicama" libida popisom seksualnih fantazija
1

Želju za seksom umanjuje hormonalna neravnoteža, depresija i poremećaji štitnjače, a vruće maštarije i popis stvari koje želite rasplamsavaju prigušene vatre

VIDEO

Pretrpani raspored, umor i nedostatak želje najčešći su uzroci lošeg seksualnog života. No nedostatak intimnosti može rezultirati ozbiljnim posljedicama. Ako s partnerom ne razgovarate o tome što vas muči, ljutnja će se nakupljati, a na kraju će netko nekome sigurno zamijerati. Pratite kako vaše tijelo reagira na njegove ljubavne poteze jer je ono dobar pokazatelj. Steže li vam se želudac, to nije dobar znak i sa svojim partnerom biste morali razgovarati. 

No problemi koji vas koče u seksu mogu biti i fizičke naravi. Ako osjećate bol prilikom spolnog odnosa ili imate problema sa suhoćom rodnice, svakako posjetite liječnika, no upamtite da lubrikanta i nježnosti nikad nije dosta, istaknula je seksualna terapeutkinja Goddess Judicci. 

Neravnoteža hormona slabi libido

Hormoni reguliraju seksualnu želju, a poremeti li se njihova ravnoteža rezultat je - pad libida. Tako npr. nepravilan rad štitnjače može utjecati na seksualnu želju, a gotovo 26 posto žena u 40-ima imaju problema s tim. Također, razina estrogena i testosterona se s godinama smanjuje, uzrokuju suhoću rodnice te pad libida. 

Depresija - ubojica seksualne želje

Depresija u velikom broju slučajeva umanjuje želju za seksom. Oboljeli nerijetko pate od pada samopouzdanja zbog čega se zabrinjavaju oko svojih tjelesnih nesavršenosti i, to često, drže za sebe. Toliko postaju zaokupljeni svojim nedostacima da ih to sprječava da se upuste u seks, objasnila je seksualna terapeutkinja Mari Merloni.  

Ostvarite svoje maštarije

Seksualna želje na mozak djeluje jednako kao i droga, tvrde stručnjaci. Seks s istim partnerom može biti monoton zbog čega je potrebno paziti da ne postane rutina. Mijenjajte poze, igrajte igrice, krevet zamijenite kuhinjskim stolom ili upotrijebite seksi igračke. 

Seksepil je stanje uma, a ne veličina haljine

Ako se ne osjećate seksi zato što ste se udebljali, trebate upamtiti da seksepil stanje uma, a ne veličina haljine. Osim toga mršavost ne mora nužno značiti da je netko seksi, pogotovo što 85 posto muškaraca više voli žene s oblinama. 

Sastavite popis stvari u kojima želite uživati

Dok je mozak pod stresom, centri za zadovoljstvo se privremeno gase. Da biste to spriječili svakodnevno se podsjećajte da zaslužujete više strasti. Možete sastaviti listu stvari koje morate napraviti kao što je odlazak liječniku, s time da na nju staviti i sve ono što vas veseli i uzbuđuje, bilo da je riječ o strastvenim poljupcima ili seksu na otvorenom. Uz pretrpan raspored teško je pronaći vremena za sebe i užitak, istaknula je Judicci. 

Također, nemojte zaboraviti na vježbu i meditaciju jer podižu seksualnu želju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja: Vagu čekaju povjerljivi razgovori, a Lava trzavice u vezi
KAKAV VAS DAN OČEKUJE?

Dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja: Vagu čekaju povjerljivi razgovori, a Lava trzavice u vezi

Pročitajte dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje