Obavijesti

Lifestyle

Komentari 70

Dosta im je svega: Muškarci se od obitelji skrivaju u kupaonici

Dosta im je svega: Muškarci se od obitelji skrivaju u kupaonici

Osim malo mira i tišine, muškarci koriste kupaonicu kao mjesto bijega od žene 'koja zanovijeta' ili kako bi se sakrili od djece. Izbjegavanje kućnih poslova i surfanje su još dva često navedena razloga

VIDEO

Trećina britanskih muškaraca priznaje da se skriva u kupaonici kako bi imali malo mira i tišine, pokazalo je novo istraživanje. Iako pokušavaju pobjeći, godišnje ulove samo sedam sati jer ih čak i na WC-u stalno netko ometa.

Istraživači koji su ispitivali 1000 muškaraca utvrdili su da u kupaonici provode ukupno sedam sati godišnje - samo zbog kratkog predaha, piše britanski Mirror.

Osim malo mira i tišine, muškarci koriste kupaonicu kao mjesto bijega od žene 'koja zanovijeta' ili kako bi se sakrili od djece. Izbjegavanje kućnih poslova, ali i prilika da u miru pogledaju vijesti ili društvene mreže na mobitelu su još dva često navedena razloga.

Istraživanje je naručila tvrtka za izradu kupaonica Pebble Gray, a ono je pokazalo da je i svaki deseti odlazak u kupaonicu prekinut, što je u prosjeku 171 put godišnje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Svi trebamo malo vremena za sebe kako bismo se smirili ili potpuno isključili. A čini se da je kupaonica idealno mjesto na kojem će muškarci imati malo samoće, mira i tišine. Ona je poput utočišta, mjesto na kojem se možemo osamiti, pa makar i samo privremeno - izjavio je glasnogovornik Pebble Gray-a.

- Kao što rezultati sugeriraju, mir i tišina su svetost svakog čovjeka i jasno je da muškarci koriste sve prilike da to postignu, najčešće u kupaonici - dodao je.

Istraživanje je također pokazalo da ih u njihovoj potrazi za mirom i samoćom najčešće prekinu partneri - iako su djeca na drugom mjestu, razlika između prvog i drugog mjesta u prekidima je jako mala.

Jutro nakon izlaska: Spasite se mamurluka za samo 11 minuta
Jutro nakon izlaska: Spasite se mamurluka za samo 11 minuta

Četrdeset pet posto ih je reklo da je prava borba priuštiti si malo vremena za sebe, a četvrtina tvrdi da njihov partner ne poštuje njihovu potrebu za samoćom i koliko je njihov život kaotičan. Čak 25 posto muškaraca je izjavilo da ne znaju kako bi se nosili sa svakodnevicom da s vremena na vrijeme ne mogu pobjeći u kupaonicu.

Za trećinu, skrivanje u kupaonici je jedini način da si priušte malo vremena za sebe. Dok njih 23 posto opisuje kupaonicu kao svoje 'skrovište', 14 posto je otkrilo da u kupaonici ostavljaju časopise, knjige, pa čak i hranu, za vrijeme kad će im trebati bijeg od sustanara. 

Čak 44 posto muškarca je u istraživanju reklo da smatraju kako njihovi partneri prečesto čiste njihovo skrovište - kupaonicu.

Od 1000 žena koje su sudjelovale u Internet istraživanju 72 posto se složilo da su one te koje čiste i održavaju kupaonice.

Pokazalo se da kupaonica nije utočište samo muškarcima. Čak petina žena je potvrdila da je to mjesto na koje odlaze kad se žele od svega, i od svih, odmoriti. 

Uzevši u obzir koliko ljudi bježi u kupaonicu kako bi dobilo malo mira, nije ni čudo da sve više kućanstva uvodi pravilo ne ometanja za vrijeme boravka u kupaonici. Iako, unatoč provedenim pravilima ponašanja, njih čak 85 posto je potvrdilo da su i dalje ometani za vrijeme boravka u kupaonici. 

- Čini se da više ništa nije sveto, pa čak ni vrijeme nužde - izjavio je glasnogovornik Pebble Grey-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru