Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
146 komentara

Doživjela moždani udar dok ju je partner oralno zadovoljavao

Žena (44) iz Londona onesvijestila se dok ju je partner oralno zadovoljavao. Hitna ju je prevezla u bolnicu gdje su ustanovili da je imala lakši moždani udar

Modeltrain
Foto: Modeltrain
146 komentara

Žena u zapadnom dijelu Londona onesvijestila se dok joj se bližio orgazam. Pretrage su poslije otkrile da joj je glavi puknula krvna žila. U nesvijesti je bila oko tri minute. Hitna ju je prevezla u bolnicu.

Foto: Dreamstime

Liječnici nisu mogli utvrditi što je uzrok moždanog udara, no rekli su da je moguće kako ga je potaknula promjena tlaka u krvnim žilama tijekom seksa. Njezin partner rekao je da je primijetio kako joj je tijelo bilo "malo drveno" dok ju je oralno zadovoljavao. Liječnici su njezin slučaj opisali u medicinskom časopisu BMJ Case Reports.

DOGAĐA SE! Može li srce zaista iznenada prestati raditi tijekom seksa?

- Ženu je partner oralno zadovoljavao. Opisala je kako je bila blizu vrhunca prije nego što je izgubila svijest. Inače se osjećala dobro - napisali su. Pri dolasku u bolnicu žena je već bila pri svijesti i vitalni su joj znakovi bili uredni.

INTIMNOST JE BITNA Veća je šansa da žena zatrudni ako tijekom seksa ima orgazam

Kazala je da osjeća mučninu, ali nije povraćala. Požalila se kako je boli glava u prednjem čeonom dijelu, a na ljestvici od jedan do deset kazala je da osjeća bol na razini šestice. Liječnici su isprva mislili da je imala napadaj, ali CT je pokazao da joj je između mozga i lubanje krv te su tako dokazali da je zapravo imala moždani udar.

Foto: Thinkstock/ilustracija

Procijenili su kako je riječ o relativno slabom udaru. U izvješću su opisali kako je od ranije poznato da seksualna aktivnost uzrokuje promjenu tlaka u krvnim žilama te da su imali slučajeve gdje su žile pucale uslijed te promjene. Prijašnja istraživanja tog tipa ukazala su da se slična situacija dogodila ljudima tijekom penetrativnog seksa, no sugerirali su da jednak učinak na tlak u krvnim žilama ima i oralni seks.

Erotica, desire, orgasm ZBOGOM LOGICI... 12 stvari koje se događaju u našem mozgu tijekom seksa

- Starije studije u kojima su promatrali arterije tijekom koitusa pokazuju da su tlak i otkucaji srca podložni promjenama te da rastu posebno tijekom orgazma - napisali su.

Foto: Dreamstime

Kako bi pomogli ženi s moždanim udarom, liječili su je tzv. endovaskularnim pristupom koji uključuje uštrcavanje metala u arterije kako bi se potaknulo zgrušavanje krvi i time zaustavilo krvarenje. U bolnici je provela dva tjedna. Moždani nije ostavio nikakve posljedice, a otkrilo se da je žena pušila, povremeno je pila, imala je astmu i tijekom dvadesetih joj je parazit malarije došao do mozga, ali to nije izravno povezano s njezinim moždanim udarom.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message