Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
20 komentara

Dugogodišnji parovi su otkrili 'recepte' za sretan i dobar brak

Ponekad se čini kao da svaki sretni bračni par ima drugačiji tajni recept za to kako biti sretan u braku i imati dobar odnos. Ovi parovi svoje su 'tajne' javno podijelili

Thinkstock
Foto: Thinkstock
20 komentara

Na blogu portala Reddit jedna korisnica pitala je one koji su se oženili za svoje srednjoškolske ljubavi koje su njihove tajne dobrih brakova. Evo koje odgovore je dobila:

1. "Shvatite da ćete se oboje s vremenom promijeniti i uživajte zajedno ​​u tom putovanju."

birdmommy, u braku 25 godina

2. "Najvažnija stvar je komunikacija. Prije nisam govorio o svojim osjećajima, jer bi se kao muškarac osjećao slabim. To nas je gotovo potpuno uništilo. Otvarao sam se s vremenom i došao sam toga da sam sada ja taj koji inzistira na razgovoru, iako osjetim da se moja žena suzdržava."

the_Cawdah, u braku 8 godina

3. "Partnera javno podržite, a raspravljajte nasamo."

back view of happy romantic young couple holding hands on the beach | Autor: Dreamstime Foto: Dreamstime

adalab, u braku 25 godina

4. "Pokušavam je svaki dan pitati kako je njoj prošao dan, mirno razgovarati o svemu i obratiti pozornost na ono što ona želi ili treba. Biti u stanju saslušati partnera svaki  dan/sat/ minutu je ono što održava odnos kvalitetnim. "

WTKemp, u braku 10 godina

5. "Voljeli smo se i mrzili, ali iskreno mogu reći da ga nikada nisam voljela više nego sada. Volimo provoditi vrijeme zajedno, a zadnjih deset godina smo jednom godišnje na odmoru bez djece, što nam pomaže da se povežemo. Tako je naše zajedničko vrijeme kvalitetno. "

Hipo-anonymus, u braku 23 godine

6. "Nismo ljubomorni, a znamo kad se treba žaliti, ali i kad samo pustiti da stvari idu svojim tijekom." 

houstonJack, u braku 40 godina

7. "Bez obzira koliko dugo ste zajedno - niste ista osoba kao prije. No to ne znači da ste jedno. Imat ćete različite interese, a najbolje je dijeliti putovanja. Dajte jedan drugome prostora."

jimBenningsHairDye, u braku 19 godina

Fotolia, | Autor: Fotolia, Foto: Fotolia,

8. "Birajte svoje bitke, odaberite kad napraviti kompromis, ali i kako komunicirati."

inwoodatheart, u braku 33 godine

9. "Odvojite prekrivače na krevetu! Mogu se umotati da mi je udobno i toplo, a ona se može kretati i imati svoj 'svježi zrak'."

colonialSpore, u braku 23 godine

10. "Živimo po principu - jedan za drugoga i zajedno protiv svijeta."

robingallup,u braku 17 godina

Foto: Dremastime

11. "Budite jedan drugom najbolji prijatelj prije svega. Mi vrijeme provodimo radeći stvari zajedno, ali i radeći svaki svoje. Također, slažem se odlično s njezinim roditeljima i ona se slaže s mojima."

Darth_Crispy_Bacon, u braku 22 godine

12. "Razgovaramo o novcu redovito (vjerojatno jednom tjedno). Ti su razgovori praktični i posvećeni rješavanju problema bez optužbi ili vrijeđanja tuđih osjećaja."

Exvanlane, u braku 11 godina

13. "Čudan savjet, ali prije nego što razgovarate (ili vičete) jedan na drugog u ljutnji, pojedite nešto. Naučila sam da je često glad kriva što se ponekad obrušim na muža; a kad on ludi bez razloga napravim mu sendvič, i bude sve u redu. Prilično sam sigurna da je takva komunikacija poboljšala naš odnos." 

bodbunuti, u braku 10 godina

14. "Volimo iznenaditi jedan drugog. Ponekad ću ga iznenaditi tako da popravim nešto što je on htio prije, ali nije stigao, a drugi će put on doći kući s posla s hranom, ali će je sakriti od mene samo da bi me kasnije iznenadio."

pizzainmymind, u braku 10 godina

Foto: Thinkstock

15. "Davno smo shvatili da odnos ne mora uvijek biti jednak, ali uvijek mora biti pošten."

handyman, u braku 22 godine

17. "Oženite se s namjerom da nečije živote učinite boljima, imate djecu s tom osobom jer želite skupa brinuti za njih, i uvijek dajte više nego što uzmete."

pidemica, u braku 19 godina

NAJGORI PAROVI HOROSKOPA: Ribe i Lavovi ne idu skupa

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message