Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Duši baš svaki dan treba gozba, a ne gladovanje

Duši baš svaki dan treba gozba, a ne gladovanje
1

Sitna zadovoljstva prava su uživancija za osjetila, a tijelu i duši daju neizmjernu snagu za suočavanje sa svakodnevnim problemima

VIDEO

Pripremite li gozbu svojim osjetilima, ona će vam to vratiti, tvrdi Martha Beck, koja se dugo mučila s neuspješnim dijetama. Uskratite li tijelu ono što mu treba, ono će vam vratiti neizdrživom željom za svime što ste mu zabranjivali. To ne vrijedi samo za hranu, tvrdi Martha, nego i za postizanje ravnoteže u svim životnim aspektima. Stoga ne oklijevajte, nego živite u obilju. To ne znači da trebate postati površni i aljkavi ili pustiti sve konce iz ruku, nego na početku svakog tjedna odredite vrijeme koje će biti rezervirano za vas i vaše potrebe. Ne uskraćujte si druženje s prijateljima i sitna zadovoljstva koja vas usrećuju jer ćete upasti u životnu rutinu iz koje se kasnije teško izvući. Krenite u akciju i otkrivat ćete sve više stvari koje vas vesele te vam daju neiscrpnu snagu za suočavanje sa svakodnevicom.

"DIJETA SREĆE U KORACIMA"
>> Odredite najmanje 15 minuta u danu tijekom kojih nećete baš ništa raditi. Sjednite na balkon, otiđite u prirodu, popijte kavu i samo sanjarite.

>> Popišite na papir svoje dobre i loše osobine. Razmislite o situacijama u kojima ste pretjerano tvrdoglavi ili neugodni. Pokušajte pronaći uzroke.

>> Istražite vlastite želje i odvažite se željeti čak i ako je vjerojatnost da se ostvari strašno malena. Otiđite mislima u prošlost i sjetite se prijašnjih želja.

>> Nakon što ste se prisjetili želja i aktivnosti koje ste uvijek htjeli učiniti, ali nikad niste imali vremena ili hrabrosti, krenite u akciju i poduzmite korake.

>> Nagradite se za svaku aktivnost koju ste napravili, bilo da je riječ o izlasku s prijateljima, večeri u restoranu ili kratkom vikend-putovanju.

>> Stupite u kontakt s prirodom. Prošetajte parkom, udahnite punim plućima i razmišljajte o mirisu koji osjetite ili suncu koje dodiruje vašu kožu.

>> Osjetite li potrebu za plakanjem, učinite to bez suzdržavanja. Plakanjem se u stresnim situacijama oslobađamo napetosti, a organizam se opušta.

>> Sastavite popis stvari za koje ste zahvalni i stavite ga na vidljivo mjesto u kući. Ukrasite ga crtežima, fotografijama obitelji ili prijatelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...
kako se slavio 1. maj

Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...

Evo zašto je 1. maj proglašen Međunarodnim praznikom rada i kako su ga ljudi nekada slavili: Do 50-ih godina u prvom planu bile su parole za bolji život radnika i izgradnju zemlje, a otad postaje prilika za obiteljsko druženje uz roštilj, janjca na ražnju, karte i smijeh