Obavijesti

Lifestyle

Komentari 23

Eksplicitni sadržaj: Top deset najšokantnijih dokumentaraca

Nije za one slabog želuca: Ovih top 10 šokantnih dokumentaraca s YouTubea prikazuje tužne sudbine, urote, nevjerojatne priče, ali i sablasna saznanja...

VIDEO

Kao vizualni medij, dokumentarci su gotovo najbolji način dočaravanja nezamislivog. Od iskustva zlostavljane djece, strahota holokausta i nuklernog rata do urota, droge i psihopatskih umora, ovi dokumentarci uvode vas u svijet okrutnosti, piše Listverse . Gotovo svi sadrže eksplicitni i uznemirujući sadržaj te nisu prikladni za dječji uzrast.

1. Dijete bijesa:

VIDEO

U ovom dokumentracu iz 1992. g. djevojčica Beth koju je otac od ranog djetinjstva seksualno zlostavljao, a obitelj zanemarivala, priznaje da uživa u sadističkom i ekstremno okrutnom ponašanju. U potpunosti bez empatije, Beth je primjer katastrofalnih posljedica zlostavljanja na dijete, u kojem je ona od nedužnog bića pretvorena u gotovo psihopata.

2. Intervju s kanibalom:

VIDEO

Što tjera čovjeka da ubija i jede nevinu ženu? Ovaj dokumentarac iz 2012. g. daje upravo to - uvid u zločinački i okrutan um Isseia Sagawe, kojeg je sud proglasio mentalno nesposobnim i otpustio bez kazne.

3. Napuštena djeca Bugarske

VIDEO

Riječi teško mogu dočarati ono prikazano u ovom šokantnom BBC-evom dokumentarcu iz 2007. g. Napuštena djeca, ona s poteškoćama u razvoju i mentalnim bolestima, kao i nedostatak elementarne njege nakon objave dokumentarca rezultirale su reakcijom bugarskih zakonodavaca koji su bili prisiljeni reagirati i pružiti im bolje uvjete.

4. Ubijanje Amerike - crna prošlost najnasilnije zemlje svijeta

VIDEO

Vrlo realističan prikaz crne povijesti SAD-a donosi vrlo stvarne slike i statistiku kriminalnih aktivnosti. Pokušava se objasniti i zašto ta zemlja ima najveću stopu nasilja u svijetu u dokumentarcu snimljenom 1982. g.

5. Urota tišine

VIDEO

Ovaj dokumentarac zabranjen je za prikazivanje, a brojne su zainteresirane strane vršile velik pritisak kako bi se spriječilo njegovo objavljivanje. Donosi realan prikaz zlouporabe moći na visokim društvenim pozicijama i u elitama, kao i kako se moć koristi za osobni dobitak te kako bi se prikrile kriminalne radnje.

6. Atomske rane

VIDEO

Katastrofalne posljedice nukleranog bombardiranja rezultirale su brojnim smrtima, ali i agonijom preživjelih. Posljedice se osjećaju i desetljećima nakon bacanja bombi u Hirošimi i Nagasakiju, a dokumentarac iz 2006.g.  nas upoznaje sa stvarnim žrtvama.

7. Tajne mrtvih

VIDEO

Uz gotovo poetsko-tragičan prikaz holokausta, francuski dokumentarac iz 1955. g. otkriva mračnu stranu ljudske povijesti i strašne prizore ljudskih stradanja.

8. Ledeni čovjek

VIDEO

Okrutan, bez žaljenja, nasilan i psihopatski nastrojen - samo su neki od opisa serijskog plaćenog ubojice Richarda "Ledenog čovjeka" Kuklinskog. Uvodeći nas u svijet mafije, ovaj dokumentarac iz 1992. g. otkriva svijet u kojem ljudska empatija ne postoji.

9. Šuma samoubojstva

VIDEO

Podno prekrasne japanske planine Fuji nalazi se sablasna šuma Aokigahara poznata kao destinacija samooubojica. Dokumentarac iz 2012. g. doista je potresan prikaz ljudskog očaja i svijeta bez nade.

10. Droga u ulici Crack

VIDEO

Prateći svakodnevicu ovisnika o cracku, dokumentarac iz 1995. g. uvodi nas u svijet droge i njezinih posljedica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru