Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Ekspres test: Trikovi za odabir idealne maskare, ruža i pudera

Ekspres test: Trikovi za odabir idealne maskare, ruža i pudera
1

Nijansa ruža najbolje se vidi na jagodicama prstiju, puder na zglobu ruke, a rumenilo se nanosi štapićem, a ako uz sjaj želite i boju, birajte sjajila s oznakom "lacquer"

VIDEO

Ako postoje testeri, svakako ih treba isprobati, no važno je znati i na kojem dijelu kože. Tester tekućeg pudera isprobajte na vratu, a tester korektora i sjenila za oči na unutarnjem zglobu ruke. Malo sjenila stavite i na zapešće te potom presavijte ruku nekoliko puta kako biste vidjeli hoće li se sjenilo grupirati u ružne nabore. Highlighter, bronzer i rumenilo isprobajte na zapešću, dakle s unutarnje strane ruke, no nanesite ga štapićem jer mu masnoća s prstiju može promijeniti boju. 

Da biste točno vidjeli kako će nijansa ruža izgledati na vašim usnama, nemojte ga isprobati na zapešću nego na jagodicama prstiju. Imajte na umu da su mat formule vrlo pigmentirane, satenski ruževi uz boju imaju i lijep blagi sjaj, a prozračni samo sjaj. I sjajilo je najbolje isprobati na jagodicama prstiju. 

Potom spojite prste kao što ćete spojiti i usne te isključite sjajila koja se previše lijepe. Želite li samo blistav sjaj na usnama potražite sjajilo s oznakom “gloss”, a ako uz sjaj želite i boju sjajila s oznakom “lacquer”. 

Puder s kojim nećete pogriješiti

Prozračan puder jer on pristaje svakom tenu. Potražite puder s oznakom “invisible” i “translucent”, dakle, nevidljiv i proziran. Savršeno će fiksirati i sjenilo, a nanesete li ga ispod očiju, spriječit će da se maskara razmaže i ostavi trag.

Ljetni ten određuje bronzer 

Ne gubite vrijeme na svjetlucave varijante, nego odaberite mat bronzer uz koji koža izgleda prirodno preplanulo. Ako imate svijetli ten, ne birajte bronzer koji je tamniji od kože nakon tjedan dana sunčanja. Za taman ten odaberite zagasitozlatni bronzer.

"Ne" ružičastoj podlozi

Za masnu ili kombiniranu kožu potražite mat formulu u kremi ili prahu, a za normalnu ili suhu kožu satensku podlogu u kremi. 

Uz ružičasti ten pristaje bež ili krem, a uz prigušenu zlatnu put boja bjelokosti te boja kože. Ne kupujte podlogu koja u bočici izgleda ružičasto jer će biti uočljiva na svakom tipu kože.

Četkica bez taloga je dobar znak

Tester maskare nemojte isprobavati jer je pravi rasadnik bakterija. Obratite pozornost na debljinu četkice i štapića. Ako su obloženi debelim slojem maskare, to nije dobar znak jer će se maskara grudati i na trepavicama. Crna maskara je nepogrešiv odabir, no želite li eksperimentirati, plava i zelena maskara lijepo pristaju uz smeđe, a ljubičasta ističe zelene i plave oči.

Bore ili prištići

Isprobajte boju koja vas privuče pa nijansu svjetliji i nijansu tamniji korektor. Tekući korektori boje breskve ili ružičasti te oni s oznakama “brightening” i “highlighting” prikrivaju tamne podočnjake, no ne i prištiće, koje će sakriti žućkasti kompaktni korektor. Nemojte ga nanositi oko očiju jer ističe sitne bore. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu
ZA MIR I BLAGOSTANJE

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu

Prema tradicionalnom vjerovanju drvce treba biti veće od najviše osobe u obitelji i postavljeno u središte doma, a svijeće na blagdanskom stolu pročistit će energiju

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad
NEUGODNA PRIZNANJA

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad

Božić je vrijeme darivanja. Sve nas muči ista misao - što pokloniti najmilijima. Bitna je namjera, a ionako što god poklonili, ne možete biti gori od nekih od ovih Twitteraša...
Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Za blistavu kožu na dugo očekivanom tulumu pomoći će spavanje na dodatnom jastuku koje sprečava zadržavanje tekućine oko očiju