Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Evo koliko često biste trebali restartati svoj pametni telefon

Evo koliko često biste trebali restartati svoj pametni telefon

Danas su pametni telefoni postali nešto bez čega mnogi ne mogu zamisliti svoj dan, a zbog toga je iznimno bitno da se o njima i brinemo na odgovarajući način kako bi nam što dulje i bolje radili

VIDEO

Stručnjaci tvrde da gašenje pametnog telefona u pravilnim intervalima može produljiti vijek i dobre performanse vašeg uređaja.

Pametni telefon trebalo bi barem jednom tjedno isključiti, pustiti da 'odmori' barem jednu minutu, a zatim ga opet upaliti.

Više je razloga zbog kojih biste trebali restartati telefon barem jednom tjedno: produljenje vijeka memorije, sprečavanje rušenja sustava, bolji rad i produljenje vijeka trajanja baterije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

00:52

- U većini slučajeva aplikacija zapravo nije zatvorena, već je stavljena u stanje u kojem se može brže ponovno pokrenuti. Razmislite o tome koliko je aplikacija otvoreno, polako trošeći memoriju i bateriju na telefonu, i razmislite o svim onim trenucima kada ste pomislili da se vaš telefon tog dana prebrzo ispraznio, to je sve povezano. Ponovnim pokretanjem telefona uklanjaju se otvorene aplikacije i curenje memorije i rješava se sve što prazni bateriju - kaže Bob Motamedi, tehnološki savjetnik iz Los Angelesa. 

Trikovi za automobil koji će vam svaku vožnju učiniti ugodnijom
Trikovi za automobil koji će vam svaku vožnju učiniti ugodnijom

Pad sustava se događa iz različitih razloga, ali ako ne restartate svoj telefon to definitivno može utjecati na lošije performanse jer će svako ažuriranje, učitana stranica i instalirana ili izbrisana aplikacija dodati i ukloniti kôd u operativnom sustavu telefona. 

- Ponekad su ti ostaci nespojivi ili se nepropisno uklanjaju nakon instalacije ili deinstalacije. Ponovno pokretanje telefona eliminirat će većinu ovih problema i poboljšati rad telefona - kaže Motamedi.

Dok će vam zaboravljanje restartanja telefona možda naštetiti memoriji i stabilnosti sustava, to vam neće izravno uništiti bateriju. Ono što bi moglo ubiti vašu bateriju je ako stalno punite telefon. 

- Ako nikada ne dopustite da se baterija potpuno isprazni, nikada neće 'naučiti' potpuno se napuniti i skratit će joj se životni vijek. Preporučuje se da bateriju pustite da se potpuno isprazni, a zatim je ponovno napunite do 100 posto - kaže Motamedi. 

Isto vrijedi i za prijenosna računala, kaže Josh Davis iz tvrtke Abt Electronics iz Glenviewa u državi Illinois. 

- Nakon nekoliko godina ostavljanja prijenosnog računala stalno priključenim na struju, možete očekivati ​​da baterija neće dugo držati kada ga isključite iz struje - rekao je. 

Dvostruke vješalice i ostali trikovi za bolje složen ormar
Dvostruke vješalice i ostali trikovi za bolje složen ormar

Da biste sačuvali memoriju i spriječili padove sustava, razmislite o ponovnom pokretanju pametnog telefona barem jednom tjedno, piše Readers Digest.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu