Lifestyle

Komentari 65

Evo koliko većini muškaraca naraste penis kada je u erekciji

Evo koliko većini muškaraca naraste penis kada je u erekciji

Istraživači su ustanovili kako su spolovila od 74 posto muškaraca porasla za četiri ili manje centimetara. Kod preostalih 26 posto penisi su bili veći za prosječno 5,3 centimetara u erekciji

Penis velike većine muškaraca naraste manje od 4 centimetara kada je u erekciji, pokazalo je to istraživanje američkog Sveučilišta Irvine iz Kalifornije.

POGLEDAJTE VIDEO: Činjenice o seksu

Njihovi istraživači su proučavali 274 muškaraca između 2011. i 2013. godine. Testirali su ih na erektilnu disfunkciju, a potom su im u podnožje genitalija ubrizgali tvari koje proširuju krvne žile. U isto vrijeme su bili izloženi audiovizualnoj seksualnoj stimulaciji. 

Ustanovili su kako su spolovila, 74 posto njih, porasla za četiri ili manje centimetara. Nekima 3,1 cm. Kod preostalih 26 posto penisi su bili veći za prosječno 5,3 centimetara u erekciji u odnosu na opušteno stanje. Tijekom istraživanja prosječna duljina spolovila u erekciji bila je 15,5 centimetara.

Istraživači kažu kako je slabija erekcija zabilježenja kod muškaraca starijih od 55 godina koji imaju razne upale u svojim tijelima što smanjuje protok krvi i elastičnost tkiva, a to pak negativno utječe na rast spolovila tijekom erekcije, prenosi Daily Mail.

Penis normalnu veličinu postiže između 17. i 22. godine, a do kraja života može se smanjiti do tri centimetra. To se događa zbog smanjenog protoka krvi kroz žile. To je i razlog zašto stariji muškarci ponekad trebaju više stimulacije da bi postigli erekciju.

Američki istraživači su otkrili kako rasa ili to jesu li muškarci u vezi ili ne, nemaju utjecaj na to koliko će se spolovilo promijeniti tijekom erekcije. Na broj dodatnih centimetara tijekom uzbuđenja ne utječe niti to koliko je penis velik. Čak kažu da će muškarci s manjim spolovilima vjerojatnije imati veću erekciju, u odnosu na obujam penisa u opuštenom stanju, od onih kojima su spolovila veća dok su opuštena.

Ranije studije pokazale su kako muškarci s većim spolovilima imaju više samopouzdanja, ali i to da veličina penisa ne utječe na zadovoljstvo žena u krevetu. Ipak, pokazalo se i kako žene ipak radije biraju muškarce kojima je muškost velika.

Zaboravite na cigarete želite li dobru erekciju

Protok krvi je ključan za stvaranje erekcije, a cigarete sužavaju žile i stvaraju probleme s cirkulacijom, a time i s dopremom krvi u penis. U konačnici to može rezultirati manjim spolovilom u erekciji. Tkivo s dugogodišnjim pušenjem cigareta postaje manje elastično pa je i penis u erekciji sve manji. Pušenje tako direktno može voditi i erektilnoj disfunkciji.

Sveučilište Kentucky napravilo je studiju o seksualnom životu pušača i nepušača. Otkrili su da ljudi koji ne puše više uživaju u seksu, odnosno, postižu višu razinu zadovoljstva. Na skali od 1 do 10, njihov užitak je 9. S druge strane, pušači su svoj užitak ocijenili s 5.

Muškarci koji su strastveni pušači, primijetit će, kažu stručnjaci, da su im katkad erekcije slabije, a mogu imati povremene epizode impotencije. Čak i kada posegnu za stimulansima, uspjeh može izostati upravo iz razloga što je tkivo penisa već oštećeno i više nije toliko elastično.

Dodatni problem kod pušenja nakon seksa je - zadihanost i slabiji kapacitet pluća što u spoju s duhanskim dimom može negativno utjecati na 'sljedeću rundu', odnosno pokvarit će izvedbu odlučite li nakon cigarete nastaviti voditi ljubav.

I da ne bi bilo zabune, duhanski dim ne šteti samo penisu, on uništava puno tog - pluća, mozak, srce, krvne žile, kožu, zube..., otkriva herballove.com.

Najčitaniji članci