Lifestyle

Komentari 0

Evo što sve nudi ovogodišnji 10. Fantastic Zagreb Film Festival

Bogati program 10. Fantastic Zagreb Film Festivala, koji će se na Ljetnoj pozornici Tuškanac i u kinu Tuškanac održati od 9. do 19. srpnja predstavljen je u subotu u Zagrebu

-  Iznimno se veselimo ovogodišnjem jubilarnom desetom festivalskom izdanju koji će se odvijati u specifičnim okolnostima za sve nas. Publika je željna kulturnog sadržaja te nam je zadovoljstvo tim veće jer smo prvi filmski festival u Zagrebu koji donosi uživanje u nezaboravnim klasicima i filmovima za sve obožavatelje fantastike - rekao je Hundić.

Fantastic Retro i ove godine donosi niz žanrovskih klasika koji slave velike jubileje: recentne kultne naslove "Sedam", "Totalni opoziv" s Arnoldom Schwarzeneggerom, "Povratak u budućnost" i "12 majmuna", te evergreen "Vremeplov" iz 1960. godine,  kao i njemački ekspresionistički uradak "Kabinet Dr. Caligarija" koji slavi 100. godišnjicu te slavni "The Rocky Horror Picture Show".   

Ostali programi donose najnovije žanrovske svjetske hitove:  japanski anime "Zemlja čudesa", atraktivan ruski odgovor na "Aliena" SF horor "Sputnik", globalni žanrovski hit, SF mystery "Morska groznica", potom "Relikt", hvaljeni australski horor "samo za one s jakim živcima", spektakularni SF triler "Boja iz svemira" s Nicolasom Cageom i krvavo zabavna triler komedija "Dođi k tatici" u  glumi Elijah Wood.

U sklopu Fantastic Zagreb Film Festivala održat će se i projekcija animiranog filma "Divlji planet" iz 1973. godine redatelja Renéa Lalouxa.

Taj animirani filmski klasik koji je stekao kultni status fantastično je nadrealno putovanje u svijet halucinacije i okrutnosti koji istovremeno obiluje maštovitom i toplom animacijom iznimne ljepote kroz prizmu snolikog hipnotičkog vizualnog spektakla, najavili su organizatori.

Projekcija filma predviđena je za 17. srpnja, a uoči projekcije u suradnji s Hangarom 7 predstavit će se roman Stefana Wula «Fanatastični planet» po kojem je Laloux snimio film.

Davorin Horak iz nakladničke kuće Hangar 7 rekao je kako su taj roman objavili u sklopu projekta Spekulativna fikcija – prošlost, sadašnjost, budućnost» kojeg je financirala Kreativna Europa kroz natječaj Literary translation.  

- S nestrpljenjem iščekujemo projekciju filma i predstavljanje romana o kojem će govoriti filmolog Silvestar Mileta - dodao je

Cjelovit program objavljen je na službenoj web stranici festivala: fantastic-zagreb.com, a najnovije vijesti i festivalske aktivnosti mogu se pronaći na festivalskoj Facebook stranici.

Najčitaniji članci