Lifestyle

Komentari 0

Filtar perilice rublja potrebno je dobro očistiti svaka tri mjeseca

Filtar perilice rublja potrebno je dobro očistiti svaka tri mjeseca

Tamne oznake na gumenoj brtvi perilice mogu značiti da je perilica spremna za čišćenje, ali mnogi ne znaju kako to učiniti ili se pak boje izazvati slučajno oštećenje

Filtar odvodne pumpe perilice rublja treba čistiti svaka tri mjeseca, dok se kod perilica koje služe velikim obiteljima treba čistiti svakih mjesec ili dva.

Kad izvadite filter, prvo uklonite nečistoće prstima i isperite ga pod mlazom vode. Potopite ga u kadi s vrućom vodom s nekoliko kapi sredstva za pranje posuđa na 10 minuta. Upotrijebite staru četkicu za zube i izribajte sve preostale dlačice. Ponovno ga isperite pod toplom vodom. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Po prirodi, pranje odjeće stvara prilično vlažno okruženje, što može rezultirati pogodnim okruženjem za bujanje plijesni i bakterija.

Tamne oznake na gumenoj brtvi perilice mogu značiti da je perilica spremna za čišćenje, ali mnogi ne znaju kako to učiniti ili se pak boje izazvati slučajno oštećenje. Međutim, postoji jednostavna metoda čišćenja koja će vašu perilicu učiniti besprijekorno čistom.

- Najbolji način za čišćenje brtve perilice rublja je mješavinom tekućine za pranje posuđa i tople vode. Trebali biste započeti pokretanjem vrućeg ciklusa s proizvodom za čišćenje kako biste očistili unutrašnjost bubnja - rekla je Sarah Dempsey, stručnjakinja za čišćenje iz My Job Quote.

Za čišćenje bubnja možete koristiti i dodatna sredstva za kućanstvo, na primjer, alkoholni ocat, koji možete poprskati unutra i obrisati čistom krpom.

- Nakon čišćenja brtve, pokrenite vrući program  kako biste uklonili sav preostali ocat iz bubnja - objasnila je i dodala kako je važno ostaviti vrata perilice malo odškrinuta između korištenja kako bi se omogućila bolja cirkulacija zraka i spriječilo nakupljanje bakterija - dodala je.

Najčitaniji članci