Za tijesto u velikoj zdjeli izmiješajte rižino brašno, gustin, prašak za pecivo, chili papričicu u prahu, soja sos, jaja i usitnjeni češanj češnjaka. Dodajte kimchi i nasjeckani mladi luk...
Fini hrskavi popečci s kimchijem
Sastojci u ovom receptu dovoljni su za četvero ljudi, a na pripremu ćete potrošiti oko 40 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
Nasjeckajte kimchi na grube i jednake komade. Ocijedite ga i tekućinu sačuvajte. Nasjeckajte mladi luk. Za tijesto u velikoj zdjeli izmiješajte rižino brašno, gustin, prašak za pecivo, chili papričicu u prahu, soja sos, jaja i usitnjeni češanj češnjaka. Dodajte kimchi i nasjeckani mladi luk, sve dobro izmiješajte. Stavite sa strane. Za gochujang majonezu pjenjačom izmiješajte preostali češanj češnjaka, majonezu, gochujang pastu i žlicu tekućine od kimchija. Stavite sa strane. U posudi u kojoj ćete pržiti popečke ugrijte ulje do 160 stupnjeva. U vrelo ulje stavljajte veće kuglice tijesta. Okrenite ih nakon četiri minute, kad porumene na donjoj strani. Pržite s druge strane još 4-5 minuta. Stavite ih na ubrus i poslužite s gochujang majonezom, posute sezamom i mladim lukom.
Sastojci:
2 šalice kimchija, 2 komada mladog luka, šalica rižina brašna, 0,33 šalice gustina (kukuruznog škroba), žličica praška za pecivo, žličica gochugaru chili papričice, žlica soja umaka, 2 jaja, 2 režnja češnjaka, 0,5 šalica majoneze, žlica gochujang paste, 2 šalice suncokretova ulja, žlica sjemenki sezama