Sataraš je jedno od omiljenih tradicionalnih jela, a za napraviti ga će vam trebati oko sat vremena. Pripremite sitno narezano povrće, maslinovo ulje, češnjak i začine
Fini sataraš na maslinovom ulju
Recept za domaći sataraš nije kompliciran, a količinski je dovoljan za četiri osobe. Za pripremu će vam trebati okvirno sat vremena, a zadovoljit će vam okusne pupoljke.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci: 1 luk, 2 režnja češnjaka, 4 paprike, 7 rajčica, 1 ljuta papričica, maslinovo ulje, sol, svježe mljeveni crni papar, kopar, listići svježeg peršina, majčina dušica
Priprema: Očistite luk i narežite ga na sitno. Paprike i rajčice narežite na veće kockice. Na maslinovo ulje ubacite chilli papričicu i aromatizirajte ulje jedno 3-4 minute, pa potom dodajte luk i pirjajte ga dok ne postane staklast. Na luk dodajte paprike i nastavite pirjati. Nakon 10 minuta izvadite chilli papričicu pa dodati rajčice, protisnuti češnjak, te posoliti i popapriti. Ostavite da se jelo kuha na laganoj vatri 20-25 minuta. Sataraš je gotov kad velik dio tekućine ispari.
Pred sam kraj kuhanja dodajte začine po želji; svježi kopar, sitno sjeckani peršin ili listiće majčine dušice. Poslužite uz kuhanu rižu, pire krumpir ili uz tostirani kruh. Također, pri samom kraju kuhanja, u sataraš možete umiješati 3-4 umućena jaja. Ako ovoj kombinaciji povrća dodate tikvice i patlidžane dobit ćete ukusno provansalsko jelo ratatouille.