Obavijesti

Lifestyle

Komentari 107

Gdje u kupovinu ovu nedjelju? Evo koji šoping centri i trgovine su otvoreni, a koji ne rade

Gdje u kupovinu ovu nedjelju? Evo koji šoping centri i trgovine su otvoreni, a koji ne rade

Od 1. srpnja trgovine smiju raditi samo 16 nedjelja u godini. Trgovci sami odlučuju koje će to nedjelje biti, a neki se vode time nalaze li im se prodavaonice na moru ili kopnu

VIDEO

Praksa sa 16 dopuštenih radnih nedjelja godišnje započinje s početkom srpnja. Svaka trgovina i šoping centar odlučuju sami koje će to nedjelje biti, a neki se vode time nalaze li se prodavaonice na moru ili kopnu. 

POGLEDAJTE VIDEO o tome što građani misle o radu nedjeljom:

Pokretanje videa...

vox pop rad nedjeljom 01:02

Mnogi trgovci unutrašnjosti čini se gledaju 'odraditi neradne nedjelje' tijekom ljetnih dana kad se dosta građana privremeno seli na more. S druge strane, trgovcima na moru je ljeto špica pa će tamošnje trgovine vjerojatno biti zatvorene nedjeljom zimi.

Provjerili smo kako će šoping centri raditi, i većina njih već ima plan radnih i neradnih nedjelja do kraja godine kako bi kupci unaprijed znali planirati kupovinu.

Otkrijte super trik kako izabrati najbrži red dok čekate u dućanu
Otkrijte super trik kako izabrati najbrži red dok čekate u dućanu

S trgovačkim lancima poput Konzuma, Lidla, dm-a i ostalih to je malo kompliciranije obzirom na broj i rasprostranjenost njihovih trgovina pa ćete to imati prilike saznati ili klikom na njihove stranice i provjerom radnog vremena za točno određenu lokaciju ili pogledom na ulaz u samu trgovinu gdje će takve obavijesti vjerojatno biti izvješene.

Konzum

- Sukladno zakonu, plan rada svake naše pojedine prodavaonice prilagodili smo potrebama turističke sezone, blagdanima, mikrolokacijskim događanjima i drugim relevantnim čimbenicima.Najažurnije informacije o radnim vremenima svih prodavaonica, moći ćete kao i dosad pronaći ovdje, na našoj stranici. Dodatno, na ulaznim vratima svake prodavaonice bit će izvješeni i plakati putem kojih se također možete informirati o radnim vremenima te prodavaonice, kao i o drugoj najbližoj Konzum prodavaonici u slučaju da prodavaonica koju posjećujete ne radi - pojasnili su u Konzumu.

Niže provjerite kako rade veći šoping centri i trgovine u vašoj blizini u nedjelju 2. srpnja:

ŠOPING CENTRI

ARENA CENTAR ZAGREB 'Tijekom srpnja i kolovoza trgovine Arena Centra neće raditi nedjeljom i blagdanima'.

SHOPPING CENTAR PREČKO Zatvoreni su.

AVENUE MALL ZAGREB Zatvoreni su.

PULA CITY MALL Otvoreni su od 9 do 22 sata.

GALERIJA POREČ I oni rade od 9 do 22 sata

GALERIJA BAKAR Ovaj šoping centar radi od 9 do 18 sati.

MALL OSIJEK Zatvoreni su.

JOKER SPLIT Zatvoreni su.

POINT (Zagreb) Zatvoreni su.

SUPERNOVA GARDEN MALL Zatvoreni su.

Garden Mall

SUPERNOVA BUZIN Zatvoreni su.

SUPERNOVA ZADAR Otvoreni su.

SUPERNOVA VARAŽDIN Otvoreni su.

SUPERNOVA KARLOVAC Ovu nedjelju rade, a napisali su ovako: 'Sukladno novim odlukama Vlade Republike Hrvatske, od 1. srpnja 2023. većina nedjelja i svi praznici su neradni'.

SUPERNOVA CVJETNI Zatvoreni su.

SUPERNOVA ŠIBENIK Otvoreni su.

SUPERNOVA SISAK EAST Zatvoreni su.

SUPERNOVA SISAK WEST Otvoreni su.

SUPERNOVA KOPRIVNICA Otvoreni su.

TOWER CENTER RIJEKA Otvoreni su.

WEST GATE Zatvoreni su.

CITY CENTER ONE ZAGREB EAST Zatvoreni su.

CITY CENTER ONE ZAGREB WEST Zatvoreni su. 

CITY CENTER ONE SPLIT Zatvoreni su.

TRGOVINE

KONZUM Najažurnije informacije o svim radnim vremenima moći ćete kao i dosad pronaći ovdje, na našoj stranici dok usluge dostave i preuzimanja webshop narudžbi neće raditi nedjeljom od 1.7.2023., kažu u Konzumu. Točno radno vrijeme po određenoj lokaciji pogledajte OVDJE.

LIDL Na njihovoj stranici piše ovako, vezano za rad nedjeljom: 'Sljedeće trgovine neće raditi tijekom ljeta: Beli Manastir, Bjelovar, Čakovec, Daruvar, Donji Miholjac, Dugo Selo, Đakovo, Đurđevac, Ivanec, Ivanić Grad, Jastrebarsko, Karlovac, Koprivnica, Krapina, Križevci, Kutina, Našice, Nova Gradiška, Novska, Osijek, Petrinja, Požega, Samobor, Sesvete, Sisak, Slatina, Slavonski Brod, Sveta Nedelja, Valpovo, Varaždin, Velika Gorica, Vinkovci, Virovitica, Vrbovec, Vukovar, Zabok, Zagreb, Zaprešić i Županja. Sve ostale Lidl trgovine tijekom ljeta nastavljaju raditi nedjeljom.' 

SPAR i INTERSPAR I oni su se prilagodili i u interaktivnu kartu dodali radno vrijeme nedjeljom koje će redovito ažurirati. Informacije kako koja trgovina radi u nedjelju potražite OVDJE.

STUDENAC Radno vrijeme njihovih trgovina i to kako koja radi nedjeljom pogledajte OVDJE.

TOMMY U ovom lancu trgovina kažu: 'Cijenjeni kupci, sukladno zakonu koji stupa na snagu od 1. 7. 2023., Tommy prodavaonice će nedjeljom raditi prema prilagođenom radnom vremenu. Ažurirano radno vrijeme za svaku od prodavaonica možete pronaći OVDJE.'

MLINAR I oni imaju interaktivnu kartu sa svim poslovnicama u Hrvatskoj i detaljima o radnom vremenu za svaku posebno, a to možete pogledati OVDJE

DM Više detalja za točno određenu lokaciju potražite na dm-ovoj internetskoj stranici. Iako, mnoge njihove trgovine nisu radile nedjeljom ni prije donošenja ovog zakona, osim onih u sklopu trgovačkih centara.

Super trik za kupnju obuće djeci - bez da se i njih vodi u šoping
Super trik za kupnju obuće djeci - bez da se i njih vodi u šoping

BIPA Kako rade njihove trgovine provjerite na interaktivnoj karti, klikom na LINK'.

KAUFLAND Kod njih se radno vrijeme razlikuje od lokacije do lokacije. Više detalja o svakoj poslovnici pronaći ćete OVDJE.

PLODINE Radno vrijeme njihovih trgovina ovisi o lokaciji. Detalje za određenu poslovnicu pogledajte OVDJE.

KTC  'KTC je jedini trgovački lanac koji od početka 2020. godine ne radi nedjeljom, blagdanima i praznicima', priopćili su. Ostale dane rade normalno.

MÜLLER Njihove trgovine rade raznoliko. Provjerite radi li u nedjelju poslovnica u vašoj blizini OVDJE

IKEA Otvoreni su.

EMMEZETA Radna vremena njihovih trgovina, od Zagreba do Dubrovnika možete provjeriti OVDJE, a donosimo vam popis kako rade ovu nedjelju:

  • Zagreb, Jankomir - otvoreni su od 10 do 20 sati.
  • Zagreb, Žitnjak - otvoreni su od 10 do 20 sati.
  • Zagreb, Donji Stupnik - otvoreni su od 10 do 18 sati.
  • Zadar - otvoreni su od 10 do 20 sati.
  • Varaždin - otvoreni su od 10 do 20 sati.
  • Slavonski Brod - otvoreni su od 10 do 20 sati.
  • Split, Kaštel Sućurac - otvoreni su od 10 do 20 sati.
  • Rijeka - otvoreni su od 10 do 20 sati.
  • Osijek - otvoreni su od 10 do 20 sati.
  • Dubrovnik - zatvoreni su.
  • Pula - zatvoreni su.

BAUHAUS Oni su nam rekli ovako:

  • 'Od 02.7.2023. do 15.10.2023. svi BAUHAUS prodajni centri radit će svaku nedjelju od 09:00 do 14:00 sati.
  • Od 16.10.2023. do 31.12.2023. svi BAUHAUS prodajni centri nedjeljom će biti zatvoreni.'

PEVEX Na OVOM linku možete provjeriti kako u nedjelju rade njihove poslovnice po točno određenim lokacijama. Naime, neke će biti otvorene, s druge neće, ovisno o adresi na kojoj se nalaze.

Postoje i izuzeci iz ovog zakona o radnim i neradnim nedjeljama

Kako su pojasnili na internetskoj stranici Vlade RH, postoji izuzetak od ovog zakona:

'Zakonom se propisuju iznimke od općeg pravila koje se nalaze unutar ili su sastavni dio cjeline željezničkih i autobusnih kolodvora, zračnih i trajektnih luka, luka unutarnje plovidbe, brodova, zrakoplova i trajekata za prijevoz osoba i vozila, benzinskih postaja, bolnica, hotela, prostora kulturnih i vjerskih ustanova te drugih subjekata u kulturi, muzeja, centara za posjetitelje odnosno interpretacijskih centara, nautičkih marina, kampova, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te proglašenih zaštićenih područja prirode u skladu s posebnim propisima.

Također, iznimke se odnose i na otkup primarnih poljoprivrednih proizvoda, prodaju vlastitih poljoprivrednih proizvoda na štandovima i klupama na tržnicama na malo i prodaju vlastitih poljoprivrednih proizvoda na štandovima i klupama na tržnicama na veliko, prigodnu prodaju na sajmovima i javnim manifestacijama te prodaju putem automata i prodaju na daljinu.

Distribucija tiska putem kioska, kao posebnog oblika prodaje izvan prodavaonica, može biti otvorena nedjeljom i blagdanom u vremenu od 7 sati do 13 sati'.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...