Lifestyle

Komentari 0

GIRI Game - igrica s karticama uz koju djeca uče kroz zabavu

GIRI Game - igrica s karticama uz koju djeca uče kroz zabavu

Ova igra djeci na zabavan način razvija komunikacijske vještine, maštu i emocionalnu inteligenciju. Riječ o igri karticama koja razvija fokus te djeluje na razvoj govornih i kognitivnih vještina

GIRI Game je dječja igra kreativnog pričanja priča bazirana na karticama koje su crtala djeca, a cijeli koncept razvijen je pomoću tima stručnjaka.

POGLEDAJTE VIDEO: Ima 21 dijete

Naime, iza ove interaktivne zanimljive igrice stoji tim od preko 10 stručnjaka iz područja pedagogije, psihologije, storytellinga i književnosti. Kombinirajući različita znanja i iskustva stručnjaka uz uključivanje djece u projekt, GIRI Game će mališanima pružiti veću zabavu od prekomjernog gledanja u zaslone ekrana.

GIRI Game je 100 posto hrvatski projekt koji će se predstaviti javnosti u srijedu 15. rujna 2021. na Kickstarteru. Iza ideje o igrici stoji Sanja Ljubičić, majka jedne kćeri i pomajka sina i kćeri. GIRI Game je drugačija od mnogih igrica tako što na zabavan način razvija komunikacijske vještine, maštu i emocionalnu inteligenciju.  Riječ je o igri karticama koja razvija fokus i pruža zabavu za djecu dok djeluje na razvoj govornih i kognitivnih vještina.

- Poslovi koje sam obavljala 17 godina u bankarstvu uče vas izuzetnom fokusu, načinu prezentiranja i umijeću strukturiranog prenošenja ideje. A sve te vještine GIRI game uči djecu na zabavan način – kako ispričati svoju priču, biti fokusiran i koncentriran - izjavila je Sanja.

Ono što razlikuje GIRI Game od većine igrica je što je ova igra stvorena gledajući kroz oči djece, uvažavajući njihove potrebe i način komunikacije. Djeca pričaju jezikom 'igre', a GIRI Game je igrica u čijem oblikovanju su sudjelovala djeca stvarajući za djecu. Čak 45 djece je crtalo igru, a preko 300 djece imalo je priliku testirati igru kako bi svaki detalj bio do kraja prilagođen upravo djeci.

- Većinu društvenih igara za djecu osmislili su odrasli i time ih limitirali od samoga početka. GIRI je imala drugačiji početak – nastala je kao most, način zbližavanja s mojom kćeri, pokćerkom i posinkom. Kroz igru s karticama i pričanje priča, gradila sam povjerenje i bliskost s njima te ih učila slobodi i kreativnosti - dodala je idejna začetnica igre Sanja Ljubičić koja je kao kreativka s izraženim fokusom došla na ideju kad se igrala s djecom

Igra je namijenjena za djecu od 4 do 13 godina, a odjednom je može igrati 6 igrača. Ovu igricu može igrati cijela obitelj, a odlična je za putovanja s djecom jer nije potrebno ništa više nositi osim seta karata i mašte.

Najčitaniji članci