Lifestyle

Komentari 74

Glumi li žena orgazam ili ne? Je li seksi donje rublje garancija vrućeg seksa? Stižu odgovori!

Glumi li žena orgazam ili ne? Je li seksi donje rublje garancija vrućeg seksa? Stižu odgovori!

Dobar seksualni život nužan je preduvjet dobre veze, ali seks je aktivnost prema kojoj se veza ne može ocjenjivati. Najbolji seks je onaj koji ispunjava i nakon godinu, dvije i pet, a ne kratkotrajna strast

Muškarci misle kako znakovi poput crvenog osipa na vratu i prsima, plitko disanje i grčenje tijela mogu otkriti je li žena u seksu dosegla vrhunac, no istina je kako oni to nikako ne mogu znati sa sigurnošću.

POGLEDAJTE VIDEO: Razbijaju mitove o seksualnosti

- Da bi bili potpuno sigurni je li ona svršila potrebne su stotine mjernih uređaja koje mjere aktivnost u cerebralnom korteksu mozga. Preostaje vam samo vjerovati na riječ - tvrdi slavna autorica knjiga na temu seksualnosti, Tracey Cox.

Osim mita o provjeravanju ženskog orgazma, obrušila se i na druge poznate činjenice i mitove iz područja seksualnosti piše Tracey Cox, seksualna terapeutkinja. 

Mit: Izazovno rublje jamči super seks

Seksi rublje definitivno je dobar začin za ljubavni život i s pravom je potrebno ulagati u njega. No ono neće riješiti dublje probleme.

- Iako kupovanje haltera i kožnatih kostima budi maštu, ono nije rješenje za svaki seksualni problem para, već samo recept za kratkotrajno razbijanje rutine - ističe Cox.

Mit: Razgovori o seksu ubijaju spontanost

Većina parova rado će razgovarati o seksu s partnerom sve dok je on dobar, no čim stvari krenu po zlo više od 90 posto njih zašutjet će od straha da ne uvrijede partnera ili da ne ispadnu nesigurni.

- Svaki se par povremeno susreće s problemima u postelji, a oni koji su međusobno iskreni prije će riješiti probleme ako budu o njima razgovarali - kaže Cox.

Mit: Seks treba trajati najmanje 20 minuta

Ovaj je popularni mit nastao kao posljedica brojnih studija koje su otkrile da je ženama u prosjeku potrebno 20-ak minuta da dosegnu orgazam.

- Dok je nekima dovoljno dvije minute, drugima neće biti dosta ni 40, a treće pak neće ni doživjeti orgazam, tako da je mjerenje vremena u seksu glupa ideja - smatra Cox. 

Vjeruje da opterećivanje vremenom ubija spontanost, a recept za dobar seksualni život uključuje raznolikost kao i povremeni 'seks na brzaka' jednako kao i 'maratonski seks'.

Mit: Odličan seks ne znači i odličnu vezu

- Strastveni seks najčešće je pratitelj turbulentnih veza, a ne onih stabilnih i ispunjavajućih - kaže Cox.

Dobar seksualni život nužan je preduvjet dobre veze, ali seks je aktivnost prema kojoj se veza ne može ocjenjivati.

Ilustracija seksa

Mnogi griješe jer misle da im je neki odnos 'suđen' zbog fantastičnog seksa, no nisu svjesni činjenice da će se taj seks pokvariti jednakom brzinom kako veza bude išla prema svom kraju.

- Najbolji seks je onaj koji ispunjava i nakon godinu, dvije i pet, a ne kratkotrajna strast s nekim koga se trudimo osvojiti - ističe Cox.

Najčitaniji članci