Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Google objavio koja nas pitanja o ljubavi najviše muče u 2021.

Google objavio koja nas pitanja o ljubavi najviše muče u 2021.

Pandemija je mnoge ljubavne veze stavila na kušnju. Nenaviknuti toliko vremena provoditi zajedno, parovi su morali pronaći nove rutine i prilagoditi se situaciji, što je neke osnažilo, a nekima je označilo kraj veze

VIDEO

Da su veze uistinu stavljene na kušnju pokazuju i podaci Google Trendsa za 2021., koji otkrivaju koja su na njihovoj tražilici najčešće postavljana pitanja  u vezi ljubavi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:59

Kako prekinuti s nekime?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovo pitanje je zabilježilo zapanjujući porast u pretragama od 9900% od početka 2021. godine. 

Dinamika odnosa poremećena je tijekom pandemije i stručnjakinja za veze, Zoe Williams, savjetuje da 'ne donosimo dugoročne odluke, na temelju privremenih osjećaja'.

- Zapamtite, pritisak pandemije je privremen i nestat će kada se donekle vratimo u normalu - rekla je.

Ipak, ako ste čvrsti u odluci da želite prekid, trebate poštovati neka nepisana pravila. Najbolje je to učiniti u 'četiri oka', izbjegavajte klišeje i odaberite neko neutralno mjesto. 

Ako vas partner pita ovo pitanje - vjerojatno razmišlja o preljubu
Ako vas partner pita ovo pitanje - vjerojatno razmišlja o preljubu

- Primamljivo je odgađati neizbježno i pričekati kraj pandemije kako bismo prekinuli vezu. Susrela sam i mnoge koji misle da je to najpoštenije jer će nakon pandemije opet biti na raspolaganju uobičajene metode za preboljeti prekid, poput izlazaka i nalaženja s prijateljima. Iako u tome ima logike, savjetujem da to ne radite jer ćete na taj način samo produžiti vrijeme koje će nekome trebati da preboli prekid - kaže Zoe.

Dodala je i da budete sasvim iskreni kada ćete prekidati vezu, i jasni, jer ne želite drugoj strani ostaviti neke lažne nade na koje se mogu uhvatiti.

Slanje poruke bivšoj ljubavi

Ovaj upit zabilježio je porast od 9700%, a to je u skladu s mnogim svjedočanstvima s društvenih mreža kako su tijekom zaključavanja bivši svima 'iskakali iz paštete'.

- To ima veze s tim što smo tijekom karantene mnogo vremena provodili sami i imali smo vremena razmišljati o prošlosti te proživljavati vrtlog emocija i nostalgiju. Zbog toga su se mnogi javljali bivšima - kaže Zoe i dodaje da to ne mora biti nužno loša stvar, ali da trebate biti sigurni zašto se javljate i što želite od toga.

Ukoliko želite obnoviti staru vezu, budite spremni na to da se druga strana možda ne osjeća tako, a slično je i ako ste samo zabrinuti za bivšu ljubav, oni možda ne dijele istu zabrinutost za vas.

Useljavate kod partnera: Pet savjeta da se osjećate ugodno
Useljavate kod partnera: Pet savjeta da se osjećate ugodno

Jednu stvar ipak nikako nemojte raditi - javljati se bivšima iz dosade.

- To može dovesti samo do boli, ako se kod nekoga opet jave stari osjećaji - kaže Zoe.

Spojevi tijekom karantene

Ovaj upit doživio je porast od 270 posto.

Zoe kaže kako nam novi stil izlaženja tijekom karantene, sporiji stil, pomaže da odaberemo prikladnije partnere za sebe.

- Od sve više ljudi čujem kako je izlaženje drugačije bez alkoholne magle u glavi, koja je inače prisutna ako se nalazite po barovima. Mnogima se sviđa i što postoji manji pritisak za ponovni spoj ako vam se netko ne sviđa. Uistinu mislim da će pandemijski spojevi utjecati na spojeve i nakon pandemije, a Zoom spojevi će postati nešto zbog čega ćemo otići na prvi spoj ili nećemo - rekla je.

Evo što roditelji nikad ne smiju reći jedno drugom pred djecom
Evo što roditelji nikad ne smiju reći jedno drugom pred djecom

Život s novim partnerom

Ova tema skočila je za čak 9600% u broju upita od početka 2021. godine.

- Pandemija je neke parove natjerala da ubace u višu brzinu i počeli su živjeti zajedno čak i prije nego su to planirali u normalnim okolnostima. Čak i ako to nije takav slučaj, suživot tijekom globalne krize nosi sa sobom svoje izazove, čak i za najstabilnije parove. Stalno društvo partnera, bez prilike za predah s prijateljima ili u samoći, može iz svakog izvući ono najgore. Zbog toga i 'period medenog mjeseca' može trajati kraće nego inače - rekla je Zoe i dodala da je rješenje problema u otvorenom razgovoru s partnerom/icom i jasnom izražavanju svojih potreba i želja te traženju kompromisa.

Svađanje tijekom karantene

Ovaj pojam doživio je porast u pretragama od 9700 posto.

Zoe kaže da je svađanje tijekom karantene neizbježno, ali ne mora biti nužno loše. Puno je bolje rješavati probleme nego šutjeti i pustiti da se zamjeranje nakuplja.

- Jasno mi je da klasični savjet: 'sjednite i razgovarajte', može biti nerealan u ovo doba, ali potičem one koji su zapeli u petlji neprestanog svađanja da pokušaju razlučiti koje su svađe potrebne, a koje su nepotrebne. Zapitajte se koliko vam je stalo do pojedine teme, oko čega ste spremni pregovarati i oko čega niste. Kada odvažete te odgovore u glavi, shvatit ćete kada vam se isplati svađati, a kada ne. Sami birajte svoje bitke - zaključila je Zoe za Metro.co.uk.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise
'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'
IMA ISKUSTVA

'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'

Britanka Almara Abgarian naišla je na popis koji je neko vrijeme radila. Otkriva listu muškaraca s kojima je spavala te se sjeća raznih iskustava i prilika na raznim putovanjima