Lifestyle

Komentari 3

Govorili su mu da ne crta pod satom, sad ilustrira restorane

Govorili su mu da ne crta pod satom, sad ilustrira restorane

Učitelj je prepoznao dječakove umjetničke sposobnosti i dio njegovih radova objavio na Instagramu - ubrzo su ga vlasnici jednog restorana pozvali da im ukrasi njihov prostor

Svi smo kao djeca šarali i crtali, ali vjerojatno je malo nas u tome bilo tako dobro kao što je Joe Whale (9), koji već godinama puni bilježnice s crtežima, jednu za drugom, a najviše crta razna apstraktna lica i čudovišta, ali i sve drugo što mu padne na pamet.

Premda su ga roditelji oduvijek u tome poticali, nisu svi uvijek bili oduševljeni s njegovim talentom. Joe je zbog crtanja za vrijeme nastave često imao probleme i sukobe s učiteljima, dok ga roditelji nisu odlučili upisati na izvannastavni tečaj likovnog gdje je napokon mogao ispoljiti svoj talent i malo ga 'stišati' na satu.

Ipak, ove je godine jedan njegov učitelj prepoznao njegove umjetničke sposobnosti i dio njegovih radova objavio na Instagramu, a onda su dječaka vlasnici restorana 'Number 4' u rodnom mu gradu Shrewsburyju pozvali da svojim crtežima ukrasi njihove prostorije.

Joe je, naravno, odmah pristao ilustrirati im zidove, pa ga je otac jedno vrijeme svaki dan poslije škole morao voziti u restoran 'na posao'.

- Ideje ponekad crpi iz raznih knjiga - rekao je dječakov otac za 12tomatoes i dodao da mu je otprilike 80 posto ideja u glavi.

Djela ovog devetogodišnjaka možete vidjeti na Instagramu, gdje ih objavljuje pod umjetničkim imenom, 'The Doodle Boy'.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci