Lifestyle

Komentari 4

Grizao nokte pa zaradio odurnu smrtonosnu infekciju na prstu

Žena iz Škotske objavila je fotografije noktiju anonimnog prijatelja kojeg su u bolnici liječili zbog infekcije koju je razvio nakon što je grizao nokte na rukama

Karen Peat iz Škotske u Facebook grupi Share to Aware objavila je zastrašujuće fotografije kažiprsta anonimnog prijatelja, piše Unilad.

Prst je vidljivo otečen, a ispod kože sve je puno gnojne tekućine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Muškarac je završio u bolnici Glasgow Royal, a uzrok je, tvrdi Karen, činjenica da je grizao nokte. Infekcija se proširila na ostatak prsta i prema ruci, pa je morao na hitnu operaciju. Karen navodi kako je stigao u zadnji čas te da ga je odgađanje odlaska liječniku moglo stajati glave.Žena je objavila fotografije kao upozorenje drugima koji grizu nokte.


- Poruka ljudima koji grizu nokte: Prestanite! Netko koga poznajem i želi ostati anoniman grizao je nokte i završio u bolnici Glasgow Royal danas na hitnoj operaciji. Nokte je grizao toliko duboko da je zaradio infekciju na prstu - opisala je fotografiju i dodala da je čovjek posjetio dvije različite ljekarne u kojima su mu savjetovali da koristi kreme s magnezijevim sulfatom te ozljedu drži pokrivenom.

- No stanje je bilo sve lošije pa je jutros otišao na Hitnu. Rekli su mu da je infekcija mogla biti fatalna da je odgađao dolazak, te da se počela širiti na ruku. Zato su organizirali hitnu operaciju. Stoga vas molim da prestanete gristi nokte - zaključila je. Nešto kasnije dodala je kako je prijateljeva operacija dobro prošla te je dobio antibiotike, a sljedećih nekoliko dana prst će mu izgledati kao da ga je netko ogulio.

- U svemu je minus u tome što mu možda nikad više neće narasti taj nokat, no s dobre strane, to je jedan manje koji će gristi - našalila se za kraj.

Liječnici već odavno upozoravaju na opasnosti ove grozne navike ističući da ljudi na taj način riskiraju infekciju, oštećenje tkiva i abnormalan rast nokta. Osim što navika mijenja izgled noktiju, utječe i na zubnu caklinu zbog grickanja. Redovita manikura, održavanje kratkih noktiju te lakovi s neprivlačnim okusima mogli bi vam pomoći u suzbijanju te loše navike.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

Najčitaniji članci