Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

'Hrana je na dnu popisa stvari potrebnih za preživljavanje, ove tri stvari su daleko važnije'

'Hrana je na dnu popisa stvari potrebnih za preživljavanje, ove tri stvari su daleko važnije'

Dogodi li vam se nešto, ne udaljavajte se puno od mjesta na kojemu se dogodila nesreća jer će spasioci tako lakše odrediti vašu lokaciju, napominje stručnjak za preživljavanje Creek Stewart

VIDEO

- Ljudi najčešće brinu o hrani, ali ljudsko tijelo je napravljeno tako da bez nje može preživjeti neko vrijeme. Hrana je zapravo na dnu popisa stvari potrebnih za preživljavanje. Iz kuće ne biste trebali izlaziti bez nečega čime možete zapaliti vatru, pročistiti vodu i čime ćete napraviti zaklon, cerade za zaštitu od vremenskih nepogoda - kaže stručnjak za preživljavanje Creek Stewart iz SAD-a.

POGLEDAJTE VIDEO Znakovi da ne pijete dovoljno vode:

Pokretanje videa...

00:43

- Ove tri stvari uvijek nosite sa sobom u ruksaku dok pješačite ili kampirate u prirodi, ili čak u automobilu dok putujete jer vam mogu spasiti život ako nešto krene po zlu. To je najbolja stvar koju možete napraviti kako bi se osigurali i preživjeli dogodi li se nešto. Također, dogodi li vam se nešto, ne udaljavajte se previše od mjesta nesreće jer će spasioci tako lakše odrediti vašu lokaciju - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
6 savjeta kako pomoći sebi i drugima kod napadaja panike
6 savjeta kako pomoći sebi i drugima kod napadaja panike

Vatra

Pribor za paljenje vatre nije previše skup niti velik, na primjer, magnezijski inicijator vatre nosi se kao privjesak, a stoji oko 60 kuna. On stvara iskre koje zapale vatru. Šibice nisu dobra ideja jer ako se namoče vodom od njih neće biti koristi.

Voda

Za pročišćavanje vode postoje posebne tablete koje ubijaju bakterije i čine je sigurnom za piće. Stoje oko 80 kuna (50 ili 100 komada, ovisno o proizvođaču). Jedna tableta uglavnom je dovoljna za litru vode. Nemate li tablete, poslužit će i lončić u kojemu možete vodu prokuhati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Creek Stewart (@creekstewart) on

- Uvijek ljudima govorim da ne stavljaju život na kocku zbog vode. Ako ste u lošem stanju i pijete vodu u divljini koja može biti prepuna mikrobioloških organizama, riskirate gubitak života, oni vas mogu doslovce ubiti - objašnjava Stewart.

Zaklon

Šatorsko krilo ili ceradu vjerojatno već imate kod kuće, ako ne, tada potražite u trgovini ili na sajmovima rabljenih stvari. To će vas zaštititi od vremenskih nepogoda ili utopliti nađete li se negdje u prirodi i čekate pomoć. Tim komadom tkanine možete brzo napraviti sklonište ili se ogrnuti, prenosi Reader's Digest.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru