Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Hrvatski unikati: 'Betoniraju' tegle za cvijeće, svijećnjake...

Hrvatski unikati: 'Betoniraju' tegle za cvijeće, svijećnjake...

BETONSKI LABORATORIJ Krešimir i Tonći napustili su klasične poslove, a njihove proizvode krasi jedinstveni dizajn zbog teksture betona. Beton vole zbog njegovih svojstava

VIDEO

Unikatne lampe, tegle za cvijeće i svijećnjaci djelo su spretnih ruku Zagrepčanina Krešimira Tušeka (38) i Tonćija Uroševića (33) iz Splita. Dečki su godinama tražili sreću kroz razne poslove koji ih nisu ispunjavali, a onda se dogodila ljubav na prvi dodir s izradom detalja za dom.

Krešo je diplomirani fizioterapeut kojemu je najveća strast oduvijek bila biljni svijet, a Tonći je magistar zaštite okoliša. Uspjeli su objediniti struku i hobije te su dobili savršenu formulu za ispunjenje vlastitih snova.

- Kutnakvadrat je kreativni studio (odnosno betonski laboratorij, kako ga volimo nazivati) koji je nastao logično, s obzirom na to da oboje volimo DIY i upcycling koncepte. Primarno smo krenuli izrađivati jednostavniji namještaj od paleta, restaurirati postojeći namještaj i kroz taj rad promišljali o načinima kako da dobijemo proizvode kojima bismo zadovoljili vlastita poimanja lijepog, drugačijeg, a opet jednostavnog i funkcionalnog. Kutnakvadrat kao takav je nastao krajem prošle godine, kad smo napokon krenuli s realizacijom ideja koje su nam se već dulje ‘motale’ po glavama - pričaju nam kreativci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Pawsome: Lampa i krevet za psa kod nas su jedan proizvod
Pawsome: Lampa i krevet za psa kod nas su jedan proizvod

Beton nam se svidio zbog njegovih svojstava - lako se kombinira s drugim materijalima, može biti klasičan i moderan tako da odgovara svakom prostoru, otkrivaju Krešo i Tonći.

S ovim materijalom mogućnosti su neograničene pa im to daje slobodu stvaranja. Kupci mogu birati između nekoliko zanimljivih proizvoda.

- Nudimo desetak različitih rješenja za posude za biljke, nekoliko vrsta lampi i svijećnjaka te različitih funkcionalnih dodataka za dom - podloške, zdjele za voće i pohranu. Trenutačno smo u fazi predstavljanja naših proizvoda široj publici. Nedavno smo izlagali u sklopu Kupus Festa u Botaničaru, gdje smo prvi put prezentirali naše proizvode, a sljedeće izlaganje bit u Pločniku 17. studenog. U pripremi je i suradnja s nekolicinom galerija po Hrvatskoj u kojima će se moći kupiti naši proizvodi, kažu.

Krešo i Tonći garantiraju inovativne dodatke za dom koji su nastali razmišljanjem izvan okvira i izbjegavanjem ustaljenih kalupa.

- Kad razmišljamo o biljkama manje razvijenog korijenja, poput sukulenata, kaktusa ili mahovina, imamo slobodu zaigrati se oblicima jer nam dubina korijena dopušta tu igru. Kada se radi o većim biljkama, odnosno biljkama čije korijenje zahtijeva veći prostor, želimo se ograničiti minimalističkom izvedbom kako proizvod ne bi ispao robustan te kako bi biljka ipak bila u prvom planu. Što se tiče drugih proizvoda, želimo se držati jednostavnosti i one formule ‘manje je više’, ali na svoj način, da bude zanimljivo, nesvakidašnje ili makar ne već viđeno, poručuju.

Kreativne ideje: Za 50-ak kuna zid će postati ploča za pisanje
Kreativne ideje: Za 50-ak kuna zid će postati ploča za pisanje

Poslovni moto: Rođen si, dakle zagađuješ

Volimo reciklirati i obilaziti glomazni otpad, gdje nam često za oko zapne neki zanimljiv oblik. Uvijek krećemo od pitanja: ‘Što bi ovo još moglo biti?’. Otpad je neizbježan dio društva, svatko već zna za krilaticu: ‘Rođen si, dakle zagađuješ’, a nama to predstavlja rođenje ideje. Od recikliranih materijala najčešće izrađujemo kalupe naših proizvoda i zato smo zahvalni reciklažnim dvorištima koja nam na upit vrlo rado doniraju stvari koje možemo iskoristiti u našem kreativnom procesu, kažu.

Njih nitko ne voli imati u blizini: Ovo su tri najzlobnija horoskopska znaka zodijaka

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno