Obavijesti

Lifestyle

Komentari 28

Hrvoje (33) krenuo po rekord: Pedalirat ću 29.000 kilometara

Hrvoje (33) krenuo po rekord: Pedalirat ću 29.000 kilometara

Iza sebe Hrvoje Jurić već ima neke rekorde - dva puta je prešao Alpe, tri puta došao do najsjevernije točke Europe - Sjevernog rta u Norveškoj, a sada će pokušati oboriti i Guinnessov rekord

VIDEO

Malo je reći da Hrvoje Jurić (33) kreće u avanturu života. U subotu 8. lipnja krenuo je na put oko svijeta - i to biciklom.

- Pokušat ću oboriti Guinnessov rekord i prijeći 29.000 kilometara od zapada prema istoku. Početna i krajnja točka je Zagreb - rekao je mladić iz Vrbice u Slavoniji koji se na pedaliranje života otisnuo u 9 sati ujutro iz zagrebačke Ilice. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:29

- Projekt se zove Giant World Tour. Na službenoj stranici nalazit će se tajmer koji će brojati vrijeme provedeno na putu - kaže i dodaje da će cijelim putem voziti električni bicikl.

- Ja sam prvi koji će električnim biciklom pokušati proputovati svijet - kaže pustolov i putopisac.

Polazište je Zagreb, ide se prema Sloveniji, pa prema Mađarskoj, Slovačkoj, Poljskoj. Kada prođe Latviju i Litvu ulazi u Rusiju kroz koju će putovati najviše, točnije 9700 kilometara u 34 dana. 

- Svaki dan nastojat ćemo prijeći oko 300 kilometara – nada se.

Hrvoje neće biti sam. S njim ide i snimatelj Matija Pospihalj koji će bilježiti trenutke putovanja. 

Imaju novac i slavu, ali zdravlje ne mogu kupiti, pa se i oni bore
Imaju novac i slavu, ali zdravlje ne mogu kupiti, pa se i oni bore

- Imamo veliki kombi u kojem imamo sve. Od tuša, kreveta, kuhinje i svega što nam je potrebno. Osim što će snimati, Matija će i voziti kombi - otkriva Hrvoje. .

Kada dođu do Vladivostoka letom idu u Australiju, zatim na Aljasku.

- Iz Aljaske vozim sve do istoka Kanade. Onda se letom vraćamo u Europu točnije na Portugal. Preko Španjolske, Francuske, Italije, Slovenije i Hrvatske vraćamo se u Zagreb - kaže avanturist.

Biciklom putuje od 2011. Dva puta je prešao Alpe, Od Londona do Istanbula trebalo mu je 30 dana. Tri puta je došao do najsjevernije točke Europe, do Sjevernog rta u Norveškoj.

- Od tri puta dva su bila zimi. To je bilo ekstremno i hladnoća je bila nezamisliva. Mišići su mi se smrznuli. Čak mi se i desno oko zatvorilo od hladnoće - prepričava nam Hrvoje jednu od svojih najluđih avantura.

Uz Hrvoja i Matiju u projektu sudjeluje još pet ljudi koji će pomoći u produkciji i praćenju službene stranice i Hrvojeve rute.

'Vitamin N' bolesniku donosi ozdravljenje, trkačima smirenje
'Vitamin N' bolesniku donosi ozdravljenje, trkačima smirenje

- Cilj mi je probati. Ovo je za mene najveći izazov do sada. Posebno me zanima kako će to sve ići u ruralnim područjima i nespretnim terenima - kaže.

Dobio je dva bicikla koji su posebno dizajnirani i rađeni prema njegovim mjerama i kaže kako dogodine izlaze u prodaju.

- Cijeli projekt imat će humanitarnu notu. Sa svim prikupljenim sredstvima omogućit ćemo potrepštine za one kojima je najpotrebnije - poručio je prije odlaska.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru