Obavijesti

Lifestyle

Komentari 78

I kod intimnih frizura postoje trendovi: Volite li više francuski đir, brazilku ili puni mjesec?

I kod intimnih frizura postoje trendovi: Volite li više francuski đir, brazilku ili puni mjesec?

Uz klasičnu bikini depilaciju postoje i različite verzije kod kojih se skida više ili manje intimnih dlačica, ovisno o potrebama i karakteru dame koja bira frizuru, trde stručnjaci

VIDEO

Uskoro dolazi vrijeme priprema za kupaće kostime i nabacivanje boje pod proljetnim suncem na bazenu ili nekom jezeru u blizini, kako biste se pripremili za odmor. A to, naravno, znači da bikini zonu treba osloboditi viška dlačica. Mnoge žene to će odraditi uz pomoć epilatora kod kuće, no za prvo 'šišanje' nije loše obratiti se stručnjacima u kozmetičkom salonu. Nakon toga ostaje vam samo briga oko održavanja. 

POGLEDAJTE VIDEO: Mama i kćer jedna drugoj depiliraju bikini zonu

Pokretanje videa...

Mama i kćer međusobno si depiliraju bikinije 01:19

Ako niste od onih koji si mogu priuštiti tretmane laserskog uklanjanja dlaka, depilacija voskom dobro je rješenje. Ako se pravilno koristi, koža bi trebala ostati nježna i svilenkasta i do mjesec dana nakon depilacije, kažu stručnjaci. Riječ je o metodi kojom se dlake uklanjaju s korijenom, pa će za rast novih dlaka trebati od tri do šest tjedana. No, važno je i koji 'model', odnosno tip depilacije izaberemo, što prije svega ovisi o tome koja se područja u vašoj intimnoj zoni dlačice pokrivaju, koliko su tamne i snažne te koliko ih se želite riješiti. 

Evo razlika između pet najčešćih vrsta depilacije bikini zone:

Klasična bikini depilacija voskom

Podrazumijeva uklanjanje dlačica isključivo s područja koja su vidljiva kad odjenete kupaći kostim pa nije zgorega za depilaciju odjenuti model koji ćete nositi na plaži. Ovo opcija uklanja dlake sa bikini linije otprilike u širini četiri prsta sa strane, kao i širinu dva prsta na vrhu bikini područja. To je, zapravo, dobra opcija za sve početnike koji tek kreću na depilaciju i za one koji inače baš i nemaju problema s pretjeranim rastom dlačica u intimnoj zoni. Kažu da je ovo najčešći izbor skromnih žena koje se ne vole isticati, ali vole biti uredne.

Uklanjanje dlačica s venerinog brijega, kako to zapravo izgleda
Uklanjanje dlačica s venerinog brijega, kako to zapravo izgleda

Moderni/visoki bikini

U zadnje vrijeme sve su popularniji visoko rezani kupaći kostimi kakvi su se nosili osamdesetih godina prošlog stoljeća, što je stvorilo potražnju i za novim tipom depilacije – kombinaciji klasičnog bikinija i pomnije uređenog Venerinog brežuljka. Ova metoda podrazumijeva uklanjanje dlačica samo unutar ruba bikini gaćica i idealna je za žene koje preferiraju prirodniji look, ali žele biti uredne na plaži. 

Francuski šik/strip depilacija 

Ponekad se naziva i mini francuskim bikinijem, jer je ima elemente 'brazilke', ali ne u potpunosti. Trend se pripisuje Francuskinjama koje uvijek znaju kako biti šik, pa čak i kad je riječ o šišanju intimnog područja. Riječ je o depilaciji koja duboko zadire unutar bikini kostima, uz zadržavanje tanke i uređene linije dlačica na sredini vulve. Vrlo pogodno za ljeto i tange, a taj tip frizure kod partnerica navodno jako vole i muškarci. Kažu da ga češće biraju moderne žene koje vole na promjene, pa i one koje su pomalo pustolovne.  

Isprobajte recept: Blaga pasta od meda za kućnu depilaciju
Isprobajte recept: Blaga pasta od meda za kućnu depilaciju

Brazilska depilacija

Mini brazilska depilacija uključuje potpuno uklanjanje dlačica s prednje strane. Ako se odlučite za ovu depilaciju, na stolu kod kozmetičara ležat ćete široko raširenih nogu te osjetiti nešto više boli jer obuhvaća i vrlo osjetljiva područja kože. No, stručnjaci kažu da u pravilnu njegu neugodan osjećaj relativno brzo prolazi. No, treba se pripremiti i na malo 'pikanja' ka dlačice ponovo počnu rasti – jako je važno da u to vrijeme vodite računa o tome da se ne dogodi urastanje dlaka. Pretpostavka je da ovaj tip depilacije biraju opuštene žene koje se dobro osjećaju u svojoj koži.

Holivudska depilacija

Holivudska depilacija podrazumijeva korak dalje, ili bolje rečeno – korak iza. Naime, uz uklanjanje dlačica s prednje strane intimne zone, podrazumijeva uklanjanje dlačica s područja stražnjice. Preporučuje se, naravno, onima kojima je to potrebno zbog načina na koji im dlake rastu. 

Koliko dugo možete koristiti britvicu? I ona ima rok trajanja
Koliko dugo možete koristiti britvicu? I ona ima rok trajanja

Puni mjesec

Riječ je o pomalo neobičnoj intimnoj frizuri koja je popularnost stekla u zadnje vrijeme, a podrazumijeva potpuno uklanjanje dlačica s prednje zone, osim pravilnog kruga dlačica na Venerinom brežuljku. Ovo je prva 'novost' koja se u uređenju intimne zone pojavila u zadnje vrijeme, a žene navodno već traže i nešto otkačenije verzije – srce, zvijezdu ili slovo umjesto običnog kruga, to je bilo vrlo moderno početkom ovog stoljeća.

    
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti

Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!
MOŽETE LI DO 25 BODOVA?

Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Dnevni horoskop za nedjelju 5. svibnja: Škorpion će biti ludo zaljubljen, a Rak ići u prirodu
KAKVA ĆE VAM BITI NEDJELJA?

Dnevni horoskop za nedjelju 5. svibnja: Škorpion će biti ludo zaljubljen, a Rak ići u prirodu

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 5. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje