
Ova verzija okruglica odlična je za one koji ne jedu meso, ali i one koji se žele malo odmoriti od mesnih proizvoda i isprobati nešto novo. Uz ove okruglice poslužite rižu i uživajte u finom obroku
Lifestyle
Komentari 1Ova verzija okruglica odlična je za one koji ne jedu meso, ali i one koji se žele malo odmoriti od mesnih proizvoda i isprobati nešto novo. Uz ove okruglice poslužite rižu i uživajte u finom obroku
Sastojci:
Priprema:
Na zagrijanom ulju pirjajte sitno sjeckani luk, sjeckani patlidžan i feferon. Nakon nekoliko minuta pirjanja povrću dodajte protisnuti češnjak. Ulijte temeljac, vino, brašno i sve izmiješajte. Začinite solju i paprom. U ohlađenu smjesu dodajte pasirani kuhani grah, jaja, krušne mrvice i parmezan. Ostavite smjesu neka odstoji, pa oblikujte u okruglice.
Stavite ih u uljem premazanu posudu za pečenje, dodajte rajčice i stavite u zagrijanu pećnici na 200°C, oko 20 minuta. Poslužite s rižom.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+