Lifestyle

Komentari 2

Ideje kako preurediti podrum bez da potrošite mnogo novca

Ideje kako preurediti podrum bez da potrošite mnogo novca

Preuređenje podruma možete izvesti bez postavljanja vrata, zidova ili drugih strukturnih promjena, smanjujući troškove i omogućujući da više uživate u prostoru. Iznenadit ćete se kako možete oživjeti vaš podrum

Ako ste umorni od gledanja iste stare velike sobe u podrumu i trebate neku jeftinu inspiraciju za preuređenje, ove ideje mogu pomoći. Ako ga imate, podrum može biti divno mjesto za zabavu, za dodatnu spavaću sobu ili ured, ili kao spremište, jer to je često jedan od najneiskorištenijih prostora u domu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nećete vjerovati kakvu će veliku razliku male promjene učiniti u domu. Postoje načini da se podrumu udahne novi život uz samo malo boje, namještaja i mašte.

Dodajte boju i teksturu

Podrumi su često tamni i mogu biti čudnog oblika. Ili su golemi kvadrat ili imaju hodnik i sobe koje ne djeluju kohezivno. Jedan od načina da se izborite protiv toga i učinite veliki prostor ugodnijim je boja. Pronađite umirujuću boju kao što su svjetlije i srednje nijanse sive ili umirujuće zelene i obojite poneki zid ili cijeli prostor.

Ako nemate puno svjetla u prostoru, trebali biste se odlučiti za svjetlije boje kako bi on djelovao što otvoreniji i svjetliji. Također možete dodati tapete, letvice ili ukrasiti jedan zid da dodatno istaknete prostoriju.

Namjenska područja

Ako imate posla s jednom velikom prostorijom, određivanje različitih dijelova sobe za različite aktivnosti može pomoći u razbijanju velikog prostora. Na primjer, ako želite kućnu teretanu, odvojite dio podruma sa spravama poput strunjača, utega itd.

Zatim možete posvetiti drugo područje gledanju velike televizije s kaučem i pripadajućem dekoru. Također, možete imati namjenski kutak za čitanje s policom za knjige i udobnom stolicom.

Možete koristiti namještaj i dekor koji već imate, ali preuredite sobu tako da svako područje ima svrhu i značenje.

Soba za igranje

Ako imate djecu ili volite organizirati večeri igara, zašto ne pretvorite podrum u sobu za igranje. Uložite u stol za kartanje ili igre te postavite police i ormariće za smještaj svih igara ili igračaka za djecu. Ne samo da ova namjena podrumu daje osjećaj svrhe, već oslobađa dnevnu sobu i kuhinju od svog kaosa i nereda koje igre nose sa sobom.

Možete odvojiti i dijelove prostora koji će služiti za sjedenje, za razgovor ili gledanje televizije.

Ovo je samo nekoliko ideja za preuređenje podruma koje možete izvesti bez postavljanja vrata, zidova ili drugih strukturnih promjena, smanjujući troškove i omogućujući da više uživate u prostoru. Iznenadit ćete se što će boja, dekor, namjenska područja i tekstura učiniti da stvarno ožive vaš podrumski prostor, prenosi MSN.

Najčitaniji članci