Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Ima 13 godina, četiri diplome i najmlađi je student na koledžu

Ima 13 godina, četiri diplome i najmlađi je student na koledžu
1

Kad je navršio 4 godine, pitala sam što želi za rođendan. I dok su dečki njegovih godina tražili igračke ili putovanje u Disneyland, on je rekao da želi vidjeti Bijelu kuću, ispričala je njegova majka

VIDEO

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Misica ima IQ 146: Skinula je krunu i vraća se poslu liječnice

Jack Rico (13) iz SAD-a ima čak četiri diplome stručnog suradnika - i to je napravio u samo dvije godine. Za usporedbu, prosječnom studentu toliko vremena treba da bi došao do samo jedne takve diplome.

Radi se o akademskom programu kakav ne poznajemo u našim krajevima, već se najčešće prakticira u SAD-u i Kanadi. Zovu ga "associate’s degree", a radi se o preddiplomskoj razini (prvoj fazi nakon srednje škole), a cilj je studentima pružiti osnovna tehnička i akademska znanja te vještine koje su im potrebne za zapošljavanje ili daljnji studij u odabranom području.

POGLEDAJTE VIDEO: Tara Sharifi (11) na testu prešišala Einsteina

Pokretanje videa...

01:20
Objasnili zašto neznalice uvijek misle da su oni najpametniji
Objasnili zašto neznalice uvijek misle da su oni najpametniji

Ovaj iznimno pametan dječak prošlog vikenda je diplomirao na Koledžu Fullerton u Kaliforniji, čime je postao najmlađi učenik koji je postigao taj uspjeh u 107-godišnjoj povijesti fakulteta.

Dječak je stekao diplome stručnog suradnika iz povijesti, ljudskog izražavanja, društvenog ponašanja i društvenih znanosti.

- Jednostavno volim učiti nove stvari. Volim znati više toga o svijetu i svim različitim stvarima koje se mogu proučiti - rekao je Jack za CNN

- Koledž ima oko 21.000 drugih studenata iz različitih sredina i životnih slojeva, no Rico je poseban i odudara od mase. Nije tipično da tako mladi student pohađa nastavu, tako da je Jack prilično poznat u kampusu. On je vrlo mudar za svoje godine i jako sam zadovoljan što je na našem koledžu pronašao dom i mjesto za uspjeh - prokomentirao je Greg Schulz, predsjednik Koledža Fullerton.

Congratulations to Jack Rico, a 13-year old La Mirada resident who earned 4 associate degrees from Fullerton College who...

Objavljuje La Mirada Councilmember John LewisSrijeda, 27. svibnja 2020.

Jack je skroman i smatra kako nema puno mudrosti u njegovom uspjehu. Kaže da je važno dobro upravljati vremenom i slušati profesore. Što želi biti kad odraste, još ne zna.

- Još uvijek pokušavam istražiti svoje interese i shvatiti što želim raditi u životu - rekao je i otkrio da obožava video igrice. 

Pogledajte ga u videu:

Poseban je od malih nogu 

Njegova majka, Ru Andrade, rekla je da zna da je njezin sin odudarao od druge djece još kad je bio mali dječak. 

- Kad je navršio četiri godine, pitala sam što bi želio za rođendan. I dok su drugi dečki njegovih godina tražili igračke ili putovanje u Disneyland, on je rekao da želi vidjeti Bijelu kuću - prisjetila se ponosna majka.

- Rekla sam mu da je to stvarno veliko putovanje za tako malog dječaka, a on je odgovorio da se samo šalio. Potom sam u rekla da ću ga odvesti tamo uspije li zapamtiti sve predsjednike - dodala je.

Devet znakova koji pokazuju da ste pametniji nego što mislite
Devet znakova koji pokazuju da ste pametniji nego što mislite

Jack je nakon tjedan dana prišao mami i pošteno ju šokirao. 

- Rekao je: 'Već sam znao predsjednike, ali sad sam zapamtio i sve potpredsjednike, tako da sad možemo ići'. Tada sam shvatila da je puno pametniji od mene - ispričala je i dodala da mu je rođendansku želju ispunila. Išli su vidjeti Bijelu kuću. 

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj čanak: 9 biljnih alternativa za kofein koji će prirodno podići energiju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje