Lifestyle

Komentari 0

Inspirativne misli N.D. Walscha: Učite djecu da se prava radost i sreća nalaze u njima samima

Inspirativne misli N.D. Walscha: Učite djecu da se prava radost i sreća nalaze u njima samima

Učite svoju djecu da je ljubav bezuvjetna i ne trebaju brinuti hoće li ikada izgubiti vašu ljubav ili Božju te da je njihova ljubav, bezuvjetno pružena, najveći dar kojeg mogu pokloniti svijetu, kaže ovaj pisac

- U srži ljudskoga iskustva postoje samo dvije energije: ljubav i strah. Ljubav daruje slobodu, strah je oduzima. Ljubav otvara, strah zatvara. Ljubav pozdravlja slobodno izražavanje, strah ga kažnjava. Ovim mjerilom znat ćete voli li vas netko ili vas se plaši. Ne slušajte što netko govori, promatrajte što radi - kaže Neale Donald Walsch iz SAD-a, autor serijala 'Razgovori s Bogom' (Conversations with God) i motivacijski govornik. 

POGLEDAJTE VIDEO Sreća se krije u malim stvarima:

Izdvojili smo nekoliko njegovih misli vezanih za odgoj djece koje pomažu živjeti mudrije, mirnije i sretnije:

Učite djecu da:

- Učite djecu da žive u svijetu veličanstvenog obilja kojega ima dovoljno za sve te da se najviše prima u dijeljenju, a ne u nagomilavanju. Tome ih učite i velike ćete ih stvari naučiti. Učite ih da ne postoji ništa što mogu napraviti ili biti kako bi bila dostojna uzvišenog i ispunjenog života. Učite ih da se ne trebaju nadmetati drugima, ni zbog čega te da Božji blagoslovi pripadaju svima - govori ovaj inspirativan pisac.

- Učite svoju djecu da se ne trebaju brinuti hoće li uvijek sve napraviti kako treba. Učite ih da ništa ne moraju mijenjati, niti trebaju 'postati bolji' da bi u očima Božjima bila savršena i prekrasna. Učite svoju djecu da je ljubav bezuvjetna i ne trebaju brinuti hoće li ikada izgubiti vašu ljubav ili Božju te da je njihova ljubav, bezuvjetno pružena, najveći dar kojeg mogu pokloniti svijetu - dodao je.

- Učite ih tim stvarima, ali ne riječima već postupcima; ne raspravama, nego pokazivanjem. Djeca će se ugledati na ono što vi činite i postat će onakvi kakvi ste i vi - zaključio je, a prenosi Atma.

Najčitaniji članci