Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Interaktivna slikovnica Pia Mia uči i zabavlja djecu i roditelje

Interaktivna slikovnica Pia Mia uči i zabavlja djecu i roditelje
1

Tim mladih logopeda osmislio je interaktivnu slikovnicu u suradnji sa psiholozima i pedagozima. Kroz dvije godine autori planiraju imati set slikovnica čiji će sadržaj biti prilagođen dobi

Subotnje je jutro, djevojčica Pia Mia ustaje iz kreveta, tužna je jer vani pada kiša. Misli da neće moći s mamom u park. Na kraju ipak izlaze, gdje su svi prijatelji, puno zabave i igre.

POGLEDAJTE VIDEO (12 stvari koje mentalno jaki roditelji ne rade):

Pokretanje videa ...

Ova slikovnica je samo na prvi pogled obična. Ima tvrde korice, priču sa sretnim završetkom, lijepe crteže. Ona je, međutim, više od toga. Unutar nje su ikone za besplatnu aplikaciju preko koje djeca ulaze u edukativne online igrice, a roditelji dobivaju informacije o tome kako poticati razvoj djeteta. 

- Mi smo četveročlani tim mladih logopeda i slikovnica je naš start-up projekt koji je tek izašao. U svom radu došli smo do zaključka da roditelji često ne znaju kako poticati dijete u razvoju pa čine ili premalo ili od djece traže previše. Na primjer, djecu od tri godine uče slovima, što je prerano. Slikovnica, odnosno aplikacija uz koju je vezana, roditelje uči kad je vrijeme za što, kao i to što s djecom mogu raditi da potaknu njihov motorički, kognitivni i socio-emocionalni razvoj - kaže Mario Dilberović (26), logoped iz Velike Gorice, koji je slikovnicu osmislio i napravio u suradnji s kolegicama Ozanom Čipčić, Lucijom Kuvačić i Danijelom Matulić.

Koji su nam to sportaši bili idoli kad smo bili djeca?
Koji su nam to sportaši bili idoli kad smo bili djeca?

Prva “Pia Mia u parku” namijenjena je djeci od 3 do 5 godina. 

- Naša slikovnica je rađena u suradnji s pedagozima i psiholozima pa roditeljima daje potpune informacije o razvoju djeteta - pojašnjava Mario. 

Roditelji putem slikovnice tako mogu pronaći informacije o strahu kod djeteta i savjete kako mu pomoći da ga se riješi. Savjetuje ih se i kako poticati razvoj motorike.

'Roda kojoj je trebala pomoć' - prva slikovnica o važnoj temi
'Roda kojoj je trebala pomoć' - prva slikovnica o važnoj temi

- Online igrica je za dijete vrsta nagrade za čitanje slikovnice. Kroz svaku od tih igara usput razvija vještine - kaže Mario. 
Slikovnicu koristi i u svom logopedskom radu, a pokazala se vrlo korisnom i kod djece koja imaju disleksiju ili disgrafiju.