Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Ispovijest majke troje djece: 'Priznajem, nisam zavoljela svoju djecu kad sam ih rodila'

Ispovijest majke troje djece: 'Priznajem, nisam zavoljela svoju djecu kad sam ih rodila'

Taj izostanak momentalnog osjećaja bezuvjetne ljubavi prema prvoj bebi kasnije ju je, priznaje, ispunio osjećajem krivnje. Zapitala se kakva je ona majka, je li s njom sve u redu

VIDEO

Provela sam prvu trudnoću sanjajući o čarobnom trenutku kada ću konačno vidjeti lice svog sina i obasuti ga neobuzdanom privrženošću. Jedva sam čekala osjetiti taj legendarni nalet čiste ljubavi. U realnosti, kada sam prvi put vidjela sina, ležala sam na leđima, grčeći se dok su mi šivali razderotinu četvrtog stupnja. Bila sam iscrpljena i stezala sam vrećicu za povraćanje poput splavi za spašavanje, opisala je svoje iskustvo Kathryn Butler, majka troje djece, na portalu Insider.

POGLEDAJTE VIDEO o odgoju djece u Danskoj:

Pokretanje videa...

Odgoj djece u Danskoj 01:29

- Dobronamjerna medicinska sestra držala je bebu Jacka iznad mene, agresivno mu brišući crveni, ljuti obraz, govoreći: 'Uh, ima kakice na licu'. Pomislila sam: 'Odvratno. Nije čarobno. Nije kao u filmovima'. Htjela sam vrisnuti: 'Prvo ga očistite!', no umjesto toga sam prozborila: 'Mama te voli!'. Moje prve riječi kao majke bile su bezobrazna laž - nastavila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
'Voljela bih da sam znala ovih šest stvari prije trudnoće. Bilo je zbilja neočekivanih situacija'
'Voljela bih da sam znala ovih šest stvari prije trudnoće. Bilo je zbilja neočekivanih situacija'

Taj izostanak momentalnog osjećaja bezuvjetne ljubavi prema bebi kasnije ju je, priznaje, ispunio osjećajem krivnje. Zapitala se kakva je ona majka, je li s njom nešto nije u redu. Čak je googlala o tome, o majkama koje ne vole svoju novorođenčad. Otkrila je kako nije jedina s takvim iskustvom.

- Svaki me članak uvjeravao da nisam sama u tome, ali opet nije bilo dovoljno podataka koji bi ublažili moj osjećaj krivnje ili objasnili taj fenomen. Vodila sam pažljivo istraženu brigu o bebi i bila okružena beskrajnom podrškom. 'Pa zašto sam onda tako hladna?', zapitala sam se. 'Zašto ne volim svoju bebu?'. Znala da osjećam onu iskonsku zaštitničku ljubav, a ne onu 'eksploziju ljubavi' kakvom me obasipaju na društvenim mrežama - prisjetila se. 

📸: Madeline Harper Photography

Objavljuje Kathryn ButlerSubota, 6. srpnja 2019.

'Na kraju sam shvatila, u dijete se zaljubimo postepeno'

- Na kraju se ta ljubav dogodila, ali ne u jednom trenutku. Nije bilo osmijeha razmijenjenih tijekom mijenjanja pelena koji su poslužili kao katalizator emotikona u obliku srca koji su eksplodirali iz moje majčinske duše. Ali, u jednom sam trenutku počela obožavati bebu Jacka i nisam znala za veću ljubav - ispričala je pa otkrila kako je to bilo sa drugim djetetom.

'Imamo sedmero djece i živimo u autobusu: Svi se iznenade kada vide gdje nam je krevet'
'Imamo sedmero djece i živimo u autobusu: Svi se iznenade kada vide gdje nam je krevet'

- Noć prije nego što sam dočekala svoje drugo dijete, razmišljala sam o tupoj iscrpljenosti vođenja brige o slabašnom novorođenčetu bez naleta ljubavi od koje srce treperi. Rekla sam si: 'Jackov porod je bio traumatičan. Nju češ zavoljeti čim je vidiš'. NE, nije se dogodilo. Držala sam bebu Alice i divila se njezinim natečenim usnama, plavim čupercima kose i sitnim noktićima. Ali svijet nije stao, nisam se rastopila od ljubavi. Bila sam samo shrvana žena u bolničkom krevetu - nastavila je.

A personal essay I recently wrote was published by Insider. I’d love for you to read and share, if it resonates with you. 🤍 https://www.insider.com/mom-didnt-love-her-children-the-second-they-were-born-2022-10

Objavljuje Kathryn ButlerSubota, 1. listopada 2022.

- Ipak, iskustvo me je naučilo da će ljubav doći, pa sam joj šapnula: 'Još te ne poznajem, ali obećavam da ću te voljeti'. Moje veliko prosvjetljenje došlo je tijekom ponoćnog dojenja dok sam gledala Frasiera, seriju iz 90-ih u čijem središtu je radijski voditelj. Njegov odgovor, nakon što mu je producentica rekla da je trudna, natjerao me na jecanje. Držala sam bebu Alice na kauču i suze ronila. Rekao joj je: 'Roz, reći ću ti nešto što nisam znao dok nisam postao otac. Ne volite svoju djecu samo tako, zaljubljujete se u njih'. Očito mi je trebao izbirljivi, izmišljeni sredovječni muškarac da mi daruje djelić mudrosti koju mi nijedna majka nije otkrila - ispričala je.

Thank you, Sami Roy Photography 🤍

Objavljuje Kathryn ButlerPonedjeljak, 14. ožujka 2022.

- Naravno da volite svoju djecu na taj zaštitnički način. Ali, kao i sa svakom drugom ljubavlju u životu, u svoju bebu se zaljubite s vremenom. Svako hranjenje, mijenjanje pelena, hihotanje, okretanje, sretan vrisak i korak je temelj vašeg odnosa. Svaki trenutak otkriva mali dio njihove osobnosti koju upoznajete i obožavate. Nerealno je novopečenoj majci reći da će doživjeti ljubav na prvi pogled - rekla je ova majka.

- Dvije godine nakon mog 'Frasier trenutka istine', rodila se moja treća mala ljubav. Vidjela sam je u operacijskoj sali, iznenađena čupercima crvene kose. Oduševljeno sam šapnula bebi Charlotte: 'Zdravo, slatka djevojčice. Jedva čekam da se zaljubim u tebe' - rekla je na kraju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku
Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje