Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

'Iskopala sam si oči zbog droge ali moram ustrajati zbog kćeri'

Zbog drogiranja methom, Amerikanka si je iskopala očne jabučice. Danas normalno funkcionira i hoda uz pomoć štapa za slijepe, a željela bi i sama odgajati svoju kćer...

Foto: Instagram
16 komentara

Prije više od godinu i pol, Kaylee Muthart (22) prestravila je cijeli svijet nakon što si je, tijekom psihotične epizode izazvane metamfetaminima, iskopala oči. 

Amerikanka iz Andersona u Južnoj Karolini nakon toga ih je stiskala u rukama, dok ju je šokirani prolaznik pokušao spriječiti. Kaylee je bila budna gotovo 48 sati, šmrčući i ubrizgavajući si onečišćeni meth. 

- Uz drogu nestaju svi strahovi. Mislila sam da si moram ukloniti oči kako bih preživjela i spasila svijet - kaže. Preživjela je, ali i suočila se s vlastitim bijesom i privikavanjem na novi život u tami, te otkrivanju kome može vjerovati. Sada živi sa svojom obitelji.

- Dobila je drugu priliku. Psihički i fizički Kaylee je došla jako daleko. Idemo dan po dan, ali svaki nam je dan sve bolji. Očistila je misli, i sada potpuno razumije svoj put. Dio tog puta je pomoći ljudima poput nje - kaže njena majka Katy Tompkins, te dodaje da joj je kći i inače bila odlučna u svemu. Kupila je i vlastiti automobil novcem koji je zaradila, prije nego što je uopće dobila vozačku. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kaylee Muthart (@kayleemuthart)

- Pitala sam se često zašto. Zašto ona? Toliko je potencijala bilo u toj predivnoj djevojci. A tek njezine oči, bile su poput oceana, mogli ste vidjeti njezine emocije u njima - kaže majka Katy.

Nakon svega što joj se dogodilo, tog kobnog 6. veljače 2018. godine, provela je tjedne u psihijatrijskoj ustanovi. Podvrgla se operaciji kako bi pripremila očne duplje za proteze koje će joj staviti i završila bolnički program liječenja lijekovima. Još se smatra ovisnikom u procesu rehabilitacije, te kaže da joj nije bilo toliko teško postići trezvenost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Katy Tompkins (@katyjtompkins)

- Kad te nešto opeče kao vatra, nikad joj se više ne približavaš - kaže Kaylee Muthart. Sve nastoji napraviti sama, a ako se negdje ozlijedi, kaže da je to samo lekcija koju treba svladati.

Koristi razne aplikacije koje koriste i slijepe osobe, kako bi se lakše snašla na mobitelu i računalu. Nedjeljom obavezno ide u crkvu uz pomoć štapa za slijepe. Još može ispeći jaje na tavi bez da ju promaši, a naučila je svirati klavir i vježba omiljene pjesme Coldplaya na sestrinim klavijaturama. Želja joj je naučiti svirati gitaru kako bi nekad zabavila svoju grupu na rehabilitaciji. Uz pomoć prijatelja gađala je i koš s crte za slobodna bacanja, a nedavno je vozila i bicikl. 

Kaylee ima i kćer koju je rodila s 18 godina, a iako dijete živi s obiteljskim prijateljem, kaže kako svakodnevno razgovaraju te ju često posjećuje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Katy Tompkins (@katyjtompkins)

Prihvatila je sljepoću jer da nije, kaže kako više nikad ne bi bila sretna. Želja joj je preseliti se s cimericom u svoj dom i biti majka svom djetetu kao slijepa žena. Dugoročno, vidi se u ulozi motivacijske govornice ili glazbenice, a želi i napisati knjigu. No dječjeg sna da postane morska biologinja, morala se odreći.

- Dio u kojem bih najviše uživala kod toga - gledanju orki i delfina kako plivaju - sada više nema - kaže ona.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message