Lifestyle

Komentari 11

Ispovijest nesretnog muškarca: 'Moja opsesija sa seksom uništi mi svaku vezu, očajan sam...'

Ispovijest nesretnog muškarca: 'Moja opsesija sa seksom uništi mi svaku vezu, očajan sam...'

Svaki put kada upoznam neku ženu i počnem izlaziti, vrlo brzo prelazim na obrazac seksa po dva, tri puta u jednoj noći, gotovo svaku večer u tjednu. Ženama se to u početku sviđa

Muškarac u dobi od 29 godina svjestan je, priznaje, da ima problem, no ne zna kako ga riješiti. Za pomoć se obratio Pameli Stephenson Connolly, američkoj psihoterapeutkinji specijaliziranoj za liječenje seksualnih poremećaja.

POGLEDAJTE VIDEO O ženama i libidu - zašto ponekad nisu raspoložene za seks:

Ovo je njegova ispovijest, a niže savjet koji je dobio:

Provodim puno previše vremena razmišljajući o seksu, masturbaciji i vođenju ljubavi. Masturbiram tri do pet puta na dan, a kada sam bio mlađi, ta brojka je varirala od sedam do osam puta dnevno.

Svaki put kada upoznam neku ženu i počnem izlaziti, vrlo brzo prelazim da obrazac seksa po dva tri puta u jednoj noći, gotovo svaku večer u tjednu. Iako se ženama to u početku sviđa, često žele usporiti nakon dva do tri tjedna veze, uz komentare da im postaje fizički neugodno ili jednostavno nisu raspoložene za taj tempo.

Nakon nekog vremena ja se počnem osjećati odbačeno i krećem s okončanjem veze. Studiram, a seks i masturbacija mi oduzimaju veliki dio vremena koje bih trebao uložiti u učenje. Počeo sam masturbirati u dobi od devet ili deset godina - mislim da je to možda dio problema.

female hands with pen writing on notebook

Savjet psihoterapeutkinje:

Masturbiranje u djetinjstvu - čak i puno ranije od devete godine života potpuno je normalno. Sigurno osjećaš veliku krivnju i očaj zbog svoje situacije. Postoje oni koji bi to smatrali problemom morala i pretjerivanja, ali tvoj problem nije nešto što lako možeš riješiti. To čak uglavnom i nije seksualni problem - seks je jednostavno način na koji iskazuješ kompleksniji psihološki problem vezan na način rada tvojeg mozga.

Ti se seksaš kompulzivno. Osoba koja se ne može oduprijeti opsesivnim ili ponavljajućim postupcima, a koji joj u životu stvaraju značajne probleme, treba potražiti pomoć dobrog terapeuta. U tvojem slučaju, to sve ozbiljno narušava studiranje i ljubavne odnose sa ženama.

Kompulzivnost i opsesivnost mogu se liječiti, ali ukoliko se ne liječe i problem se ignorira, tada to može postati puno gore i ozbiljnije. Pomoć potraži odmah, zaslužuješ olakšanje od te destruktivne pokretne trake na kojoj se nalaziš, prenosi The Guardian.