Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Isprobajte recept za bogatu i finu štrudlu 'jaškovskog baruna'

Isprobajte recept za bogatu i finu štrudlu 'jaškovskog baruna'

I ove vas godine čeka više od stotinu okusa štrudli - od klasičnih voćnih i slanih, do onih sa čvarcima, konopljom i janjetinom pa do one s vrganjima i pivom, kaže organizator

VIDEO

Štrudlafest počinje u petak, 1. rujna, uz premijeru „Štrudla pub kviza“ pod palicom Krešimira Sučevića Međerala. U ovom kvizu zasigurno će slatke delicije biti motivirajuće za kvizaše, no tko zna - možda im bude i izazov za koncentraciju. Kako god da bilo, navečer vas čeka rasplesani Luka Nižetić koji obećava sjajnu zabavu na otvorenju najslađeg festivala, kaže organizator.

POGLEDAJTE VIDEO o štrudli dugoj 30 metara:

Pokretanje videa...

Vrata: Na Bob Festu napravljena štrudla od šumskog voća dugačka 30 metara 00:48

Ova manifestacija traje tri dana i posebno će oduševiti ljubitelje fine hrane. Stoga, ne propustite priliku i uputite se u selo Jaškovo kod Ozlja.

7 recepata za prefine jesenske savijače: Od mesa, ribe, buče, krumpira, oraha, jabuka...
7 recepata za prefine jesenske savijače: Od mesa, ribe, buče, krumpira, oraha, jabuka...

- I ove vas godine čeka više od stotinu okusa štrudli - od klasičnih voćnih i slanih, do onih sa čvarcima, konopljom i janjetinom pa do one s vrganjima i pivom - najavili su, a podijelili su s nama i jedan recept:

Štrudla jaškovskog baruna

(cca 12 porcija)

Sastojci:

  • Tijesto: 480 g brašna, 300 ml ulja, 20 g soli, 300 ml vode
  • Nadjev: 1,4 kg jabuka, 200 g mljevenih oraha, 100 g grožđica, 240 g šećera, 120 g vanilin šećera, 10 g cimeta, 100 g krušnih mrvica
  • Umak: mlijeko, puding od vanilije, šećer
  • Dekoracija: mljeveni orasi, menta, po želji: rum

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto koje treba odstajati oko 30 minuta. Za to vrijeme pripremite nadjev. Razvaljajte tijesto valjkom i namažite uljem te ostavite ulje 2-3 minute kako bi ga tijesto upilo.

Štrudla od krušaka: Tijesto ćete jednostavno napraviti i sami
Štrudla od krušaka: Tijesto ćete jednostavno napraviti i sami

Za to vrijeme pripremite nadjev: jabuke oguliti i naribati i u posudu dodati šećer, vanilin šećer, cimet, izmiješati sve sastojke.

Zatim prstima razvucite tijesto. Na razvučeno tijesto - na polovicu stavite krušne mrvice. Nadjev se stavlja do polovice razvučenog tijesta, a drugom polovicom zarolajte štrudlu.

Jabuke prije stavljanja na krušne mrvice istisnuti da se ocijedi sok od jabuka. Nadjev se stavlja kao i mrvice – na polovicu razvučenog tijesta. Na jabuke posipati orahe i grožđice koje po želji prethodno možete natopiti u rumu. Zarolajte štrudlu.

Štrudlu stavite u lim za pečenje kojeg ste prethodno premazali uljem. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 25-30 minuta. Dok se štrudla peče, pripremite topli umak od vanilije. Štrudlu posipajte šećerom u prahu, prelijte umakom, ukrasite mljevenim orasima i mentom i poslužite dok je još topla.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju