Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Istražite općinu Plitvička jezera, koja uz slapove nudi i jahanje, zipline i turu po vojnoj bazi

Istražite općinu Plitvička jezera, koja uz slapove nudi i jahanje, zipline i turu po vojnoj bazi
6

Općina Plitvička jezera ima čak 42 naselja, koja nude bogatu adrenalinsku, kulturnu i gastro ponudu za sve one koji prolaze putem do mora, ili su se odlučili provesti nekoliko noći u ovom zanimljivom kraju

VIDEO

Krenete li u prema moru iz kontinentalnog dijela Hrvatske 'starom' cestom, nemojte samo proći općinom Plitvička jezera. Nacionalni park Plitvička jezera (zaštićen od strane UNESCO-a) svjetski je poznata lokacija na ovoj destinaciji, no ovaj kraj ima puno više za ponuditi. 

POGLEDAJTE VIDEO: Pogledajte kako

Pokretanje videa...

01:40

Ako ste se već nekoliko puta prošetali drvenim stazicama pored čarobnih slapova i tražite nešto više, ovdje možete isprobati ležeći zipline, posjetiti na biciklima vojni aerodrom Željava, jahati konje ili kušati tradicionalnu hranu.

Istražite Plitvice biciklom

E-biking je posebno popularan među strancima, a polako ga očinju isprobavati i domaći posjetitelji. U blizini Plitvica možete se provozati nekadašnji aerodromom Željava, i uz vodiče saznati nešto više o nekadašnjoj vojnoj bazi koja je mogla 'pospremiti' čak 58 migova. 

Putem možete uživati u netaknutom krajoliku, voziti se po staroj pisti i sresti pokoju srnu, zeca ili lisicu. Na putu se nalazi i stari američki avion, koji je odlično mjesto za fotografiranje.

'Poletite' na ležećem ziplineu

Još je jedan doživljaj koji nas je oduševio u Lici je Zipline Pazi Medo, na 80 metara iznad zemlje koji vam omogućava 'let' brzinom od 120 km/h. Spada u jedan od najdužih zipline poligona u ovom dijelu Europe (čak dva kilometara u komadu) koji u potpunosti pruža poseban doživljaj. Nalazi se u selu Rudopolje na mjestu s kojeg puca pogled na planinski masiv Plješevicu ali i polja prepuna cvijeća. Upravo s jedne točke Plješevice kreće spuštanje prema kotlini, u ležećem položaju.

Isprobajte specijalitete

Tradicionalno u lici se jede janjetina, sir i sve prerađevine od kojih su najzanimljiviji kiselo mlijeko i basa, glavno jelo je nezamislivo bez krumpira a slastice bez šljiva. Upravo ovo voće je u Lici najučestalije - žene od njega rade pekmeze, a muškarci 'peku' tradicionalnu šljivovicu. 

Malo drugačiji odmor: Na Braču se možete kupati s konjima
Malo drugačiji odmor: Na Braču se možete kupati s konjima

Jašite kroz prirodu

Zavirite u sela - oduševit će vas njegovi stanovnici!  Jedna od takvih priča je i ona o mladom bračnom paru Marini i Slavenu Nikoliću koji će vas, s kćerima Josipom i Miom, dočekati na vratima svog OPG-a. Čim progovore čut ćete da nisu Ličani, pa je logično postaviti pitanje kako se mladi bračni par iz Splita zatekao u mirnom i nenaseljenom selu Vrelo Koreničko.

Uzgajaju magarce, hranu, ali i konje koji su im kao nagradu donijeli i popularnost - konj Markus je tako punih deset godina bio Alkarski konj, a engleski punokrvnjak Veni Vici potomak je Jazz Polica višestrukog prvaka. Dođete li na ovaj OPG tako možete spavati u miru i tišini, uživati u proizvedenim domaćim proizvodima ali i odabrati jednu od tura na konjima provozati se kočijom te tako doći do jedno od prirodnih izvora pitke vode po kojem je ovaj zaselak i dobio ime.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju
Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac
KAŽU ZVIJEZDE...

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac

Pročitajte dnevni horoskop za petak 3. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje