Istražujte je za što više užitka: Klitoris je uvijek gladan pažnje | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 115

Istražujte je za što više užitka: Klitoris je uvijek gladan pažnje

Istražujte je za što više užitka: Klitoris je uvijek gladan pažnje

Seks nije samo penetracija, no čini se da samo 33 posto muškaraca oralni seks smatra ‘pravim’ seksom, za razliku od čak 68 posto žena. Samo 57 posto žena doživi orgazam u vrijeme svakog seksa

VIDEO

Muškarci i žene ne doživljavaju orgazam na isti način. Različit je način na koji se seksualna energija budi, kreće i doseže vrhunac, a nekad i previše obraćamo pažnju na sam seks, a premalo na ostale seksualne aktivnosti, poput stimulacije njezina klitorisa.

Klitoris je gladan pažnje, smatra Laurie Mintz, autorica knjige “Becoming Cliterate: Why Orgasm Equality Matters - And How to Get It”.

Problem orgazma autorica vidi i u međusobnom doživljaju seksa.

- Dok većina ljudi misli da penis koji prodire u vaginu predstavlja seks, istraživanje pokazuje da 68 posto žena smatra kako je oralni seks koji joj pruža partner isto seks, a samo 33 posto muškaraca to smatra seksom, vjerojatno zato što njegov penis nije bio aktivno uključen. Ovaj nedostatak dogovora o tome što je seks sprečava nas da doživimo vrhunski orgazam - kaže te dodaje da je dio problema u tome što vrijede dvostruki standardi za žene i muškarce.

To mnoge žene stavlja u poziciju da ne znaju sudjelovati u seksu tako da i one uživaju u tome.

Priuštite joj vrhunac iz snova: 5 poza koje stimuliraju G-točku
Priuštite joj vrhunac iz snova: 5 poza koje stimuliraju G-točku

- Za većinu žena doživljavanje vrhunca tijekom seksa nije lako. Oko 64 posto žena te 91 posto muškaraca tijekom posljednjeg seksa doživjeli su orgazam. Također, samo 57 posto žena doživi orgazam u vrijeme svakog seksa, dok 95 posto kaže da ga njihov partner doživi gotovo svaki put. Nedostatak orgazma tako postaje odraz širega kulturnog problema - kaže.

Teško je doživjeti orgazam kad osjećate krivnju ili sram, kojima su žene izloženije zbog odgoja.

Izludite ga oralno: Najviše ga uzbuđuje kad vidi da vi uživate
Izludite ga oralno: Najviše ga uzbuđuje kad vidi da vi uživate

- Mnoge žene, ali i muškarci, nemaju baš nikakvog znanja i treninga o seksualnoj komunikaciji, a dobra komunikacija je izrazito važna za ženski orgazam. Ako većina muškaraca dosegne orgazam penetracijom, to i nije tako kompleksna stvar. No žene trebaju seksualnu komunikaciju, mnogo više od njih, kako bi ga dostigle - kaže autorica. Pokrenite je tako da zamolite svog partnera da vas dodirne onako kako se dodirujete dok masturbirate.

- Svaki muškarac trebao bi nesebično istraživati njezin klitoris. Partnerica neka leži na leđima i obavezno zatvori oči. Polako je istražujte jezikom i promatrajte. Poslušajte njeno disanje, gledajte kako joj se uzdižu grudi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 115

VIDEO

Dnevni horoskop za petak 12. srpnja: Vodenjak otkriva nove nijanse ugode, Bik će se ljutiti
ISKORISTITE DAN!

Dnevni horoskop za petak 12. srpnja: Vodenjak otkriva nove nijanse ugode, Bik će se ljutiti

Pročitajte dnevni horoskop za petak 12. srpnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje